IBM Thinkpad T61 vélemények

0
8

A NotebookReview, a PC Magazine, a Laptop Magazine, a CNet, és az XYZ Computing nemrég áttekintette az üzleti osztályba készült, az új Intel Santa Rosa mobil platformjára épült Lenovo ThinkPad T61-eket.
A górcső alá vett T61-ek 14,1″-os kijelzővel érkeznek, az alapmodellek 2,26KG súlyúak. Ezek közül néhányat az Intel Graphics Media Accelerator x3100-as integrált videovezérlőjével és az Intel GM965 chipsetjével, míg másokat az új PM965 chipsettel és az NVIDIA Quadro kártyáival szerelnek. Ezek mellé a legújabb Intel Core 2 Duo processzorok kerülnek olyan további újdonságokkal, mint a 802.11n szabványú vezeték nélküli hálózati támogatás, vagy a wireless broadband kapcsolat. A 14,1 collos változaton kívül természetesen 15,4 hüvelykes változat is kapható.
NotebookReview szerint a 14,1″-os Lenovo Thinkpad T61 integrált kártyás változata remek választás a hosszú akkumulátoridő miatt. Emellett a kiváló minőségre hívja fel a figyelmet: a magnézium ház ellenáll a komolyabb fizikai behatásoknak is. Külön kiemelik a billentyűzet minőségét, valamint a hűtés hatékonyságát. Egyetlen negatívumként a képernyő gyenge fényerejét említik meg.
A PC Magazinnál a “szerkesztők által ajánlott” minősítést kapta T61, ahol is egy dedikált videokártyás változatot teszteltek. “A széles vásznú kijelzővel szerelt modell a legjobb Santa Rosa alapú gép. A rendszer a legerősebb Core 2 Duo processzorral, 2GB RAM-mal és egy villámgyors nVidia Quadro NVS140M videokártyával kerül forgalomba. Ha ehhez még hozzávesszük az egyéb tényezőket, mint pl. a kényelmes billentyűzetet, könnyű de stabil vázat, és a többi extrát, amit a gép mellé kapunk, akkor nyilvánvalóvá válik, miért kapta a kitüntető címet az üzleti osztályba tartozó T61” olvashatjuk a PC Mag tesztjében.  
A Laptop Magazin tesztjében a Thinkpad T61 szintén ragyogóan szerepelt. Itt is a kiváló minőséget és a hordozhatóságot emelték ki, de egy dolgot erősen kifogásolnak: a DVD író teljesítményét. Itt egy Intel Turbo Memory-val felvértezett modellt teszteltek: a dolog nem túl meggyőző. A Laptop Magazin szerint ugyan néhány alkalmazás gyorsult ugyan, de számottevő különbség nem igazán jelentkezik egy hagyományos modellhez képest. A Laptop Mag szintén a “szerkesztők által ajánlott” minősítést adta a laptopnak.
A CNetnél a 10-ből 7,6 pontot elért T61 nem hagyott mély nyomot. Egyedül a gyors wifit, az Intel Active Management Technology-t és a nagyon kicsi A/C adaptert emelték ki, mint pozitívumot. Külön kiemelték viszont, hogy az új Intel Centrino technológia nem kínál olyan számottevő előnyöket, amit beharangoztak, azaz nem biztos, hogy az ár/érték arányuk olyan jó ezeknek a gépeknek.
Az XYZ Computing csak annyit ír: a gépnek különösebb gyengéje nincs, egyedül a kijelző fényerejét említik meg, mint negatívumot.

A Lenovo ThihkPad T61 jelenleg 1024 dollárnál kezdődik

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét