Idén ősszel jöhet a Huawei saját operációs rendszere

A Huawei remélhetőleg lassan a háta mögött tudhatja ezt az egész jogi hercehurcát az amerikai hatóságokkal és minden visszatérhet a normál kerékvágásba. Ehhez hozzátartozik a saját operációs rendszerük kiadása is, mely akár már augusztusra elkészülhet. A Global Times riportja megerősíti, hogy a vállalat HongMeng OS néven fogja kiadni az operációs rendszert Kínában, Európában pedig Oak OS néven. A vállalat részéről is megerősítették, hogy már ősszel kiadásra kerülhet.

Idén ősszel jöhet a Huawei saját operációs rendszere

Korábban a Huawei benyújtott kérelmet az európai bizottságnál azzal kapcsolatban, hogy levédesse a következő neveket: HUAWEI ARK OS, HUAWEI ARK, ARK és ARK OS.

Ezzel együtt a Google az amerikai kormányt figyelmette a potenciális veszélyekre azzal kapcsolatban, ha ezen készülékek ezentúl egy saját operációs rendszert fognak majd futtatni. Főleg az okozhatja majd a problémát, hogy biztonsági frissítések hiányában könnyebb lesz feltörni ezeket a készülékeket, hiszen ezek a készülékek nem fogják megkapni ezeket a frissítéseket a Google-től.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?