Ilyen a HarmonyOS 3: A Huawei Android-alternatívája jobb akkumulátor-üzemidőt és új funkciókat ígér

0
547

Megérkezett a Huawei házon belüli operációs rendszerének új verziója, a HarmonyOS 3. Az amerikai szankciókat követően kifejlesztett HarmonyOS eltér az Androidtól, és a Huawei Mobile Services (HMS) szolgáltatásra támaszkodik, nem a Google Mobile Services-re (GMS).

A 2022-es Smart Office Launch esemény főleg az új hardverekre összpontosított, a Huawei azonban bemutatta frissített operációs rendszerét is. Pár szóban összefoglalva a Huawei bejelentette az új MatePad Pro 11-et, a PixLab V1-et, a Smart Screen S86 Pro-t és a Watch 3 Pro-t, amelyek mindegyike HarmonyOS operációs rendszert futtat.

A Huawei szerint a HarmonyOS immár tizenkét eszközplatformra, például AR-szemüvegekre, autókra, nyomtatókra, okostelefonokra, okosórákra és táblagépekre került.

A HarmonyOS 3 a HarmonyOS 2-höz képest 14%-kal jobb válaszidőt, valamint 11%-kal alacsonyabb energiafogyasztást kínál a Huawei szerint. Bár a Huawei nem ment bele a részletekbe, azt állítja, hogy az olyan eszközöknek, mint a P50 Pro, 18%-kal nagyobb képkockasebességet kell biztosítaniuk görgetéskor és 7%-kal gyorsabb alkalmazásbetöltési időt (a HarmonyOS 2-höz képest).

Kicsit azonban még várnunk kell, hogy globálisan kiadja új rendszerét a gyártó, egyelőre finomhangolják.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét