Ilyen lenne egy biztosági öv az Apple szerint

0
43

Már nagyon régóta hallani szóbeszédeket, pletykákat azzal kapcsolatban, hogy az Apple szeretne egy elektromos autót fejleszteni, illetve a szükséges kutatások és fejlesztések már most is zajlanak, ezt igazolják a közelmúltban levédett szabadalmak is. Az egyik legújabb napvilágra került infó arra utal, hogy az almás vállalat egy picit szeretne csavarni a biztonsági övek koncepcióján egy apró, ám annál érdekesebb újítással.

Arról van szó lényegében, hogy az Apple egy fényjelzőt szeretne elhelyezni a biztonsági öv csatjának belsejében, amelynek tájékoztatási funkciója volna. A szabadalomból kiderül, hogy vagy egy áttetsző felület, vagy fényáteresztő apró lyukak révén valósulna meg az ötlet. A kapocs világítani fog, amikor szükség van rá, így könnyen megtalálhatjuk magát a csatot.

Mihelyt a biztonsági öv nyelvét megfelelően behelyezték, a fény kialszik, jelezve, hogy az öv sikeresen záródott. Amikor az autó megáll és kikapcsol, a LED-kijelző ismét kigyullad. A szabadalomban piros színű fényforrást említenek, vagyis ez tökéletesen illeszkedne a manapság is használt szabványhoz, amely szintén piros gombok alkalmazását követeli meg az öveken.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét