Ilyen menő retro konzolt még nem láttunk

0
806

Az Atari 2600 Plus szinte változatlan marad az eredetihez képest, kivéve a kisebb méretet, valamint az új HDMI és USB-C portokat. Az előlapon faburkolattal és világító Atari-logóval rendelkezik, mellette pedig négy kapcsoló található. A kazettafoglalat kicsit nagyobb lesz a könnyebb behelyezés érdekében. A hátoldalon HDMI és USB-C kimenetek mellett két soros portot is találunk.

A konzolt egy Rockchip 3128 SoC hajtja, ami bár nem mai darab, de tökéletesen alkalmas az eredeti Atari játékok futtatására. Az újabb Mr. Run and Jump cartridge is támogatott. Ha több kontrollert szeretnél, a cég a CX40 Plus joystickot és a CX30 Plus replika paddle kontrollert is elhelyezett a webshopjában.

Ez nem az első alkalom, hogy az Atari a nosztalgia iránti érzelmekre épít. Az Atari VCS-t tavaly dobták piacra, ami konzol és TV streaming box egyben, viszont az ára megegyezett az Xbox Series S-sel. Az Atari 2600 Plus alacsonyabb ára és a régi játékokhoz való kompatibilitása valószínűleg növeli majd a konzol népszerűségét.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét