Ilyenek a HP Spectre és Envy laptopjai – Alkotóknak, de nem csak a profiknak

0
889

A HP Inc. nem rég mutatta be legújabb HP Spectre és HP Envy laptopjait, amelyek alkotásra és a zökkenőmentes mindennapokra lettek kitalálva.

Az elmúlt néhány évben az alkotói légkör felemelkedését tapasztalhattuk, amely végtelen lehetőségeket kínál az emberek számára, hogy rész-vagy teljes munkaidőben, sőt akár csupán hobbiként valósítsák meg szenvedélyeiket. Az alkotók 68 százaléka a világjárvány idején kezdte meg vagy bővítette szabadúszó vállalkozását, 3 98%-uk pedig részmunkaidőben szerzett bevételt tartalomkészítéssel. Bárhogy is nézzük, a teljesítmény egyenlő a termelékenységgel, ezért az alkotók 60%-a számára a legfontosabb egy laptop esetében a teljesítmény.

„Az alkotók nem csak professzionális fotósokra, tervezőkre, zeneszerzőkre és szerkesztőkre korlátozódnak – mindenki alkotó, aki együttműködik barátaival, családjával és kollégáival, és otthonról, munkahelyről és a kettő között lévő helyekről alkot” – mondta Josephine Tan. Global Head, Consumer Personal Systems, HP Inc. „A mai hibrid világ új perspektívát követel meg azzal kapcsolatban, hogy mit lehet alkotni, ezért a HP a Spectre és az Envy portfóliójában sokféle eszközt dob ​​piacra, hogy bárki korlátlanul alkothasson.”

Alkoss, akivel csak akarsz

Az új Spectre és Envy notebookok már rendelkeznek a HP Presence7 és a HP GlamCam technológiával annak érdekében, hogy lenyűgöző video- és hanghívási élményt nyújtsanak, olyan funkciókkal, mint:

 • 5 MP-es kamera a tökéletes képtisztaság érdekében. Legyen az ügyfelekkel vagy kollégákkal való kapcsolattartás, ezzel tökéletes lesz a képi-és hangélmény
 • HP Auto Frame és HP Dynamic Voice Leveling az interaktív videó- ​​és hangélményért, bárhol is tartózkodik a szobában
 • A háttérvilágítás automatikus javítása, annak érdekében, hogy bármilyen környezetben videohívásra készek legyünk
 • Appearance Filter: Bekapcsolható automata filter – szebbé varázsolhatjuk magunkat, ha mondjuk a home office közben túl nagyon a táskák szemünk alatt (avagy ha a hölgyek smink nélkül nem szeretnének videóchatelni)
 • Kétirányú mesterséges intelligencia általi zajcsökkentés a kiváló hangélményért video- vagy audiohívások közben
 • Network Booster a hálózati sávszélesség optimalizálásához a képernyő lefagyásának és a megszakadt hívások csökkentésének érdekében
 • AI-alapú adatvédelmi figyelmeztetések az együttműködéshez és a nyilvános helyeken való munkavégzéshez, elhomályosítva a képernyőt, ha valaki mögöttünk áll

Alkoss, amit csak akarsz

Nem számít milyen művet hozol létre, a teljesítmény kulcsfontosságú. A legújabb Spectre és Envy PC-k a konfigurálási lehetőségek széles skáláját kínálják, beleértve a processzorokat, a kijelzőket és még sok minden mást azért, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő eszközt.

 • Akár 4K OLED kijelző 120 Hz-es képfrissítéssel, hogy a képi élmény ne csak képek esetében legyen tűéles
 • Érintőkijelző, hogy akár tollal is alkothassanak a felhasználók
 • A különféle képernyőméretek és képarányok lehetővé teszik, hogy minden féle és fajta kreatív folyamathoz megtaláljuk a megfelelő gépet. Választhatunk 3:2-es képarányú eszközt webböngészésre és a termelékenységi feladatokra; 16:9-est videók megtekintéséhez és szórakoztatáshoz; vagy egy 16:10-est videó- ​​és hangszerkesztéshez
 • Illetve természetesen az Intel Evo 12. generációs processzoraival kapjuk meg a képet, amit nem kell külön bemutatni

Alkoss bárhol, ahol csak beléd száll az ihlet

Nem csak az alkotóknak van szüksége nagyszerű akkumulátor üzemidőre, de náluk ez kulcsfontosságú lehet. Minden eszközt és lehetőséget meg kell fogni annak érdekében, hogy több életet facsarjunk ki eszközünkből, ezáltal a termelékenységet is növelve. Az Intel processzorokkal rendelkező eszközökön a HP intelligens energiagazdálkodási funkciókat kínál:

 • Természetesen rendelkezésre áll energiatakarékos mód, ha hosszú ideig leszünk töltő nélkül
 • Az eszköz érzékeli ha beleteszik táskába, így elkerülve a túlmelegedést vagy az akkumulátor (felesleges) lemerülését
 • Az Adaptive Battery Optimizer figyeli az akkumulátor hőmérsékletét, az akkumulátor töltöttségi állapotát és a használati időt, hogy megőrizze az akkumulátor egészségét
 • A Smart Sense a használt alkalmazás(ok) alapján optimalizálja az eszköz teljesítményét, hőmérsékletét és egyéb funkcióit

Az alkotás nem csak egy eszközre korlátozódik. Az alkotók több mint 60%-a kettőnél több eszközt használ az alkotáshoz. 60%-uk pedig azt mondta, hogy a számítógépek a nagyszerű szoftverek révén a jóból fantasztikusakká válhatnak (ezzel magam sem tudnék kötekedni – a szerk.). Az új Spectre és Envy eszközök mindegyike előre telepített HP Palette-tel érkezik, amely egy szabadalmaztatott digitális munkaterület, mely megkönnyíti a kreatív folyamatokat és lehetővé teszi az eszközök közötti zökkenőmentes együttműködést. A HP PhotoMatch21 segítségével bármilyen arcot megtalálhatunk a fényképeken. Ezen kívül van még Concepts, HP QuickDrop23 és Duet for HP alkalmazás is mindegyik eszközön.

A Spectre és Envy notebookok legújabb kínálata, árak

 • HP Spectre x360 13.5-inch 2-in-1 Laptop: Az Intel® Evo™ platformra tervezett 13,5 hüvelykes HP Spectre x360 nagyjából 1249,99 dolláros áron kapható, ami átváltva nagyjából félmillió forintot tesz ki
 • HP Specter x360 16 hüvelykes 2 az 1-ben Laptop: a legújabb 12. generációs Intel® Core™ processzorokkal és akár Intel® Arc™ Graphics technológiával frissült, így az AI technológia legjobbját kínálja. Ára 1650 dollár körül alakul. Ebből a kivitelből egyébként létezik nem 2 az 1-ben változat is.
 • A HP Envy x360 13,3 hüvelykes 2 az 1-ben laptopot az Intel-lel együtt tervezték és optimalizálták, hogy akár 20,5 órás akkumulátor-élettartamot kínáljon az egész napos munkához. Ennek ára 900 dollár lesz, ami nem is olyan vészes
 • A HP Envy x360 15,6 hüvelykes (szintén) 2 az 1-ben laptop nem csak Intel opciókkal érhető el, ezt a modellt akár AMD Ryzen 7 processzorokkal is megvásárolhatjuk. Áruk 850 dollártól kezdődik. (Elérhető változatok: AMD Ryzen 5, AMD Ryzen 7, Intel Core i5 és Intel Core i7.)
 • HP Envy 16: Itt már keményedik a GPU helyzet, mivel akár Intel Arc vagy Nvidia GeForce RTX 3060 grafikával is kérhetjük. A DDR5 memóriatámogatással és a játékminőségű termikus megoldással párosítva ez az eszköz optimális teljesítményt nyújt többfeladatos munkavégzéshez, 3D-s modellek rendereléséhez vagy olyan hatékony kreatív eszközök használatakor, mint az Adobe Photoshop. Ez az eszköz 1400 dollártól indul, amiért persze még nem kapunk i7/RTX 3060 kombinációt.
 • A HP Envy 17,3 a legnagyobb testvér, speciális célközönséggel, alapára 1100 dollár.

A fogyasztók 66 százaléka veszi figyelembe a fenntarthatóságot vásárlásakor, és 81 százalékuk arra számít, hogy a következő öt évben környezetbarátabb termékeket vásárol – a HP mérései szerint. A világ legfenntarthatóbb PC-portfóliójára építve a ma bejelentett notebookok mindegyike újrahasznosított fémből készült és óceánhoz kötődő műanyagokat is használ, továbbá EPEAT Gold Certified32 és ENERGY STAR tanúsítvánnyal rendelkeznek.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét