Íme a világ legkisebb Nintendo Wii-je

0
1093

Minden idők legjobban fogyó konzoljainak listáján az előkelő 7. helyet foglalja el a Nintendo 2006-ban megjelent konzolja. Bár a Nintendo azóta is egyre hordozhatóbb kialakításban gondolkozik, az Xbox és a PlayStation egyre nagyobb monstrumokkal foglalná el a tévék alatti helyet.

Akadnak azonban olyan konzolrajongók, akiknek a kicsi sem elég kicsi. Van, aki a PlayStation 5-ből csinált tablet méretű hordozható konzolt, most pedig egy tervező a Nintendo Wii-t zsugorította össze egy pakli kártya méretére. A Short Stack névre keresztelt konzol James “loopj” Smith találmánya, aki egyébként az elkészítéshez szükséges dokumentációt, 3D nyomtatáshoz szükséges fájlokat és minden egyebet meg is osztott a nagyvilággal a projekt GitHub oldalán.

Ahhoz, hogy ennyire össze tudja nyomni a hardvert, egyedileg nyomtatott áramkörökre és egy teljesen lecsupaszított alaplapra volt szüksége. A lemezmeghajtó értelemszerűen nem fért bele, de jack csatlakozós átalakítókon keresztül támogatja a GameCube kontrollereket, a normál kártyák helyett pedig microSD kártyákat használ. A mérnök szerint további 25-30%-kal kisebbre lehetne még venni a méretet anélkül, hogy le kéne adni a funkcionalitásból, de azt már nagyon nehéz lenne összerakni.

techkalauz.hu – az online techmagazin