India lehet a globális chiphatalmi ág egyik alappillére

0
826

Nem csak az Apple koncentrál egyre jobban Indiára (gyártásban is), hanem sok más cég is (a Cisco például most kezd indiai gyártásba) terjeszkedik az országban, amelynek nem titkolt szándéka, hogy globális szinten is meghatározó erővé lépjen elő a chipgyártás és a tech területén. A Bloomberg szerint most arra készülnek, hogy újra nyissák a jelentkezéseket abban a programban, amelynek keretében 10 milliárd dollárnyi kedvezményt és támogatást osztanak szét, hogy bátorítsák a helyi chipgyártást. A korábban bejelentett projektek ugyanis túl sokáig tartanak, így a követelményeken is egyszerűsítettek.

Az egyik nagyobb projektet tavaly ősszel jelentették be: a Vedanta és a Foxconn 19,5 milliárd dollárt fektet be az ország nyugati részén egy félvezető- és kijelzőgyár-komplexumba. A következő egy évtizedben jelentős űripari szereplő is lenne India, magáncégektől remélik, hogy a kilövések kapcsán meghatározóak lehetnek.

Az Indiai kormány döntése, hogy támogatást nyújtson a helyi chipgyártás fejlesztéséhez, fontos lépés az ország globális technológiai hatalommá válásában. Ez lehetőséget teremt az indiai vállalatok számára, hogy versenyképesek legyenek a globális piacon, és hozzájárulhat az ország gazdasági és technológiai növekedéséhez.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét