Indulhat a OneWeb műholdas szolgáltatása

0
249

Múlt hét végén 36 műholdat lőtt fel a brit OneWeb – a cég szerint mérföldkövet jelentett ez a művelet, hiszen a műholdak révén ugyanis az északi régiókban már idén elindulhat a cég kereskedelmi internetszolgáltatása.

A OneWeb jelenleg több mint 200 Föld körül keringő műholddal rendelkezik, sok más céghez hasonlóan a globális internetszolgáltatás sugárzását tervezi. Első körben az északi régiókban szolgáltatnak majd, többek között Nagy-Britanniában, Alaszkában, Észak-Európában, Grönlandon, Izlandon, Kanadában, és a Jeges-tenger környékén. Jövőre már globális lefedettséget hozhat a OneWeb, míg az első tesztüzemek már idén nyáron elindulnak Alaszkában és Kanadában.

Decemberben indította újra a OneWeb a műhold-fellövéseket, miután a Brit kormány és az indiai Bharti Enterprises 1 milliárd dolláros segítségével talpra állt a csődből. Azóta a japán SoftBank, az Eutelsat és a Bharti is újabb befektetéseket eszközölt, tájékoztatás szerint 2,4 milliárd dolláros tőkét gyűjtötték.  A mostani műholdakat Szojuz hordozórakétával, az oroszországi Vosztocsnij űrrepülőtérről vitték fel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét