Innovatív egér-billentyűzet megoldás: Lenovo Mechanical Energy Harvesting Combo

0
537

A Mechanical Energy Harvesting Combo a Lenovo arra irányuló kísérlete, hogy valami mást hozzon az egerek- és billentyűzetek világába. Noha a páros meglehetősen hasonlít bármely más egérhez és billentyűzethez, nem feltétlenül kell azonosítani velük.

A Mechanical Energy Harvesting Combo egyike azon szokatlan termékeknek, amelyeket a Lenovo hozott az idei CES-re. A Mechanical Energy Harvesting Combo ránézésre egy hagyományos, játékosoknak szánt egér és billentyűzet kombináció.

A Mechanical Energy Harvesting Combo azonban „mechanikus mozgást és napsugárzást” használ energiaforrásként, nem pedig akkumulátorokat vagy USB-csatlakozásokat. Egyrészt a billentyűzet számsora fölött elhelyezkedő sáv valójában egy napelem, nem pedig a Touch Bar megfelelője. Fontos hogy napelem csak a billentyűzeten található, az egéren nem – habár ez logikus is.

Másrészt mindkét periférián van egy mozgó alkatrész, ami elektromos áramot állít elő. Az egér fogantyújának egy perc működése 30 percnyi használatot biztosít, míg a billentyűzet esetében ehhez 5 perc szükséges. Más szóval, a billentyűzetnek nagyjából 1:20 óra „mechanikus” mozgásra van szüksége 8 óra használathoz. Ezen felül a Lenovo megemlíti a Mechanical Energy Harvesting headsetet, bár erről nem sok mindent árult el.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét