iPhone 15 – Ennyi RAM kerülhet bele

0
32

Várhatóan a következő hónapban mutatkozik be az iPhone 15 széria, a Pro modellek belsejében pedig a legújabb A17 Bionic lapkakészlet teljesít majd szolgálatot. A Uredditor művésznéven publikáló szivárogtató úgy tudja, hogy a chipsetet a TSMC 3 nanométeres FinFET gyártási eljárásával készítik majd. 6 magos lesz a CPU-ja, a legmagasabb órajel 3,7 GHz-es lesz, a grafikus gyorsító pedig szintén 6 magos lesz.

Az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékek belsejébe 6 GB LPDDR5 RAM kerül, a memóriamodulokat vagy a Micron, vagy a Samsung gyártja majd, esetleg mindkettő. Az Apple a t8130 modellszámú chipet az idei Pro modellekben, valamint a 2024-es iPhone 16 sorozatnál tervezi bevetni. Jövőre a Pro kiadásokat a t8140 kódnevű A18 lapka hajtja majd, de annak jellemzőiről egyelőre még semmit nem tudni.

A szivárogtató valószínűleg képben van, mert nemrég bebizonyította hitelességét, amikor megmutatta a világnak, hogy milyen USB-C csatlakozókkal lesznek felszerelve az új modellek. Minden új iPhone USB-C porttal rendelkezik majd, de az alapmodellek esetében USB 2.0 sebességű csatlakozókra lehet számítani, a gyorsabb, vagyis USB 3.2 szabványú csatlakozókat kizárólag a Pro modellek kapják meg.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét