Ismét emelkednek az AMD Radeon RX 6000 és Nvidia GeForce RTX 30 kártyák árai

0
45

Habár júliusban „mélyponton” voltak az árak, az AMD és az Nvidia grafikus kártyáinak árai ismét elkezdtek emelkedni. Az MSRP-nek nagyjából 1,7-szereséért kapjuk meg jelenleg a kártyákat, és Szeptemberben ismét emelkedő tendenciát mutatnak a grafikonok.

MSRP – azaz Manufacturer’s Suggested Retail Price. Ez magyarul a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár fogalmát jelenti. Júliusban „hatalmas” mélypontra kerültek az árak, ugyanis ekkor az MSRP kétszereséről egészen másfélszereséig estek. Ez már egész elfogadhatónak nézett ki, de ismét emelkedésnek kezdett az árszint.

Mind Nvidia, mind AMD fronton nagyjából 1,7-szeres MSRP-vel kalkulálhatunk, ha ilyen kártyát szeretnénk vásárolni. A 3DCenter legfrissebb adatai nem túl pozitívak a fogyasztók számára, ugyanis ismét emelkedésbe kezdtek az árak.

Hirdetés

Ennek oka lehet az is, hogy a kriptovaluta piac július óta ismét bikás, azaz emelkedő tendenciát mutat, ezáltal a bányászok is több kártyát vásárolnak. Most azonban kicsit megtorpant a kriptopiac, egyelőre nem tudni tartósan, vagy csak átmenetileg.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét