Itt a Dropbox saját jelszókezelője, a Dropbox Passwords

0
177

A Dropbox bemutatta a saját jelszókezelő szolgáltatását és alkalmazását. Valószínűleg nem költhettek túl sokat az ötletelésre, ami a szolgáltatás nevét illeti, hiszen szimplán a Dropbox Passwords nevet adták neki. Az alkalmazás már elérhető a Play Store-ban is, de “Early Access”-ként van megjelölve. Ez azt jelenti, hogy ugyan simán letöltheti bárki, de ahhoz, hogy használni tudjuk, már meghívó szükséges.

Itt a Dropbox saját jelszókezelője, a Dropbox Passwords

A Play Store-os leírás szerint teljesen ugyanarra számíthatunk, mint a legtöbb népszerű jelszókezelő alkalmazás esetében: az alkalmazás képes biztonságosan tárolni a jelszavainkat, automatikusan be tud jelentkeztetni a különböző weboldalakon és több eszköz között is szinkronizálni tudja a tárolt jelszavainkat. A “zero-knowledge” titkosításnak köszönhetően az alkalmazás úgy tárolja a jelszavainkat, hogy ténylegesen tudná azokat.

A kezdőképernyő szerint az alkalmazás használatához szükségünk lesz Dropbox Plus vagy Professional előfizetésre is, melyek 10 eurótól kezdődnek. A meglévő előfizetéssel rendelkező felhasználóknak jól jöhet majd az új alkalmazás, de nagy kérdés, hogy mennyire tudja majd felvenni a versenyt a már piacon levő és sok esetben ingyenes alkalmazásokkal. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Dropbox Passwords mikor lesz mindenki számára elérhető a szolgáltatás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét