Itt a Nintendo Switch Lite, az olcsóbb hordozható Switch

A Nintendo Switch mind a mai napig nagy sikernek örvend. A népszerűsége főleg abból adódik, mert rendkívül jó középút volt a hordozható és hagyományos konzolok között. Az eredeti verzióra építve a Nintendo most pedig bejelentette a Switch széria második tagját, a Nintendo Switch Lite modellt.

Az új konzol lényegében lefedi az eredeti Switch legfontosabb tulajdonságait, mindezt egy sokkal kisebb hardverrel. A 100 dollárral olcsóbb modell kizárólag hordozásra lett kifejlesztve. A vállalat állítása szerint nem lesz teljesítménybeli különség, mivel ugyanaz a hardver.

Itt a Nintendo Switch Lite, az olcsóbb hordozható Switch

A Switch Lite kijelzője 5.5 inchesre zsugorodott, ugyanazzal a HD felbontással. Három színben lesz elérhető: sárga, szürke és türkiz. A súly is jelentősen csökkent: az eredeti 400 grammhoz képest új modell csak 277 grammot nyom. Az új, energiatakarékosabb chipnek köszönhetően nőtt az üzemidő. Például a The Legend of Zelda: Breath of the Wild című játékkal egy órával többet játszhatunk, mint az eredeti Switchen.

Az új Nintendo Switch Lite minden olyan Switch játékkal kompatibilis, ami tudja a hordozható módot. Egyetlen hátránya, hogy a TV-nkhez nem fogjuk tudni csatlakoztatni. A Switch Lite szeptember 20.-tól érhető el, 200 dolláros árcédulával.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?