Itt a Samsung új DeX dokkolója

Az elmúlt néhány évben több vállalat is próbálkozott okostelefon/desktop hibrid megoldásokkal, de eddig nem sok sikerrel. Az első kísérlet még 2011-ben volt a Motorola részéről, az Atrix 4G-s okostelefonnal. Ezt követte az Asus PadFone termékcsalád. Majd a Microsoft tett ígéretet arra, hogy a Windows Phone egy teljes desktop PC-vé tudjuk majd alakítani.

Most pedig a Samsung állt előt egy DeX nevű megoldással, melynek segítségével az új Galaxy S8 és S8 Plus készülékeket alakíthatjuk PC-vé. A HDMI segítségével monitorra köthetjük, a két USB porthoz pedig billentyűzet és egér csatlakozhatható. Az internet elérés ideálisan a telefon által biztosított, de ethernet portot is találunk rajta.

Itt a Samsung új DeX dokkolója

A felhasználói felület kvázi a Windows 10 másolata, szóval nem kell sok idő ahhoz, hogy hozzászokjunk. A DeX kvázi ugyanazokat az Android alkalmazásokat futtatja, mint a telefon, tehát semmi nem fog máshogy kinézni. Sajnos kevés alkalmazás van nagyobb képernyőkre optimalizálva, így a kép minősége valószínűleg nem lesz túl szép. A saját PC-nkre is csatlakozhatunk, csak egy jó minőségű internet kapcsolat szükséges hozzá.

Forrás: notebookcheck.net

Marci

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?