Itt a ThinkPad T61p

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A Lenovo bemutatta a ThinkPad T61p-t, a legújabb 15,4 hüvelykes képernyőjű, csúcskategóriás notebookját.
A cég hivatalos kiadványa szerint a Lenovo magasra tette a mércét. A Lenovo Ultra Connect II drótnélküli technológiája komolyan javítja a gép WWAN és WLAN 802.11n teljesítményének hatásfokát, az nVidia Quadro FX570M megbírkózik szinte minden grafikai feladattal, míg az Intel Centrino Pro technikája a Lenovo Battery Strech-el kiegészülve igen hosszú üzemidőt biztosít a noteszgépnek. A felhasználók kényelmét a vezeték nélküli megoldások használatakor az Ultra-Wideband technológia is segíti.
A gép halkabb működéssel bír mint elődei: a Lenovo új hűtőrendszerének köszönhetően három decibellel lett halkabb a masina, mindezek mellett a hűtés hatásfoka teljes terhelésnél mintegy 10%-ot javult. A biztonságra is rengeteget ad a cég, a 32bites jelszóvédelem, az ujjlenyomat olvasó és a teljes merevlemez titkosítás alapértelmezésben rendelkezésre áll.
A T61p a többi jellemzőiben ugyanazt tudja, mint hasonló Santa Rosa-s társai. A 965 Express chipset mellé Core 2 Duo processzorok jönnek, max 4GB rendszermemóriával, 100GB-os merevlemezzel, gigabites ethernet kártyával, DVD íróval, egy modemmel, Bluetoothal, egy PC Card és egy ExpressCard/54 slottal, valamint három USB-vel. Az extrém igénybevételeket a T61p  könnyen viseli a magnézium ötvözetű házának köszönhetően.
A ThinkPad T61p mobil munkaállomás kezdőára hozzávetőleg 1814 dollárnál kezdődik. Az elsőnek kiadott konfiguráció azoban ennél drágább lesz, egész pontosan 2299 dollárba fog kerülni. A kijelzője 15.4 hüvelykes, 1920×1200 felbontású TFT lesz, Intel Core 2 Duo processzorral (T7500 2.2GHz), NVIDIA Quadro FX 570 M képernyővezérlővel, 2GB RAM-mal, és egy 100GB merevlemezzel lesz megvásárolható. A rendszer Microsoft Windows Vista Ultimate-tel jön. A gépek súlya – felszeretségtől függően – 2,6-2,9KG között változik
A gépet több, mint 20 független szoftvergyártó hitelesítette, a notebookon futtatható többek közt:
a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10, a Red Hat, vagy a Turbo Linux operációs rendszer is.
A kiadás hivatalos dátuma: július 17.-e

 

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?