Itthon is bemutatkozott a HTC One A9

A HTC egy elegáns eseményen mutatta be a hazai közönség számára legújabb készülékét, a One A9-et. Az előadás során a legnagyobb hangsúlyt egyértelműen a külső, a One sorozat megújuló formavilága kapta, az első benyomások alapján nem véletlenül. A többféle egyedi színben elérhető fém ház kétségkívül prémium benyomást kelt, kellemes tapintású, könnyű, és még az olyan apróságokra is figyeltek, mint a bekapcsoló gomb recézettsége a kényelmesebb használat érdekében.

Itthon is bemutatkozott a HTC One A9 Itthon is bemutatkozott a HTC One A9

A telefon hardvere nem volt újdonság: ahogy korábban írtuk a középkategóriában versenyző Qualcomm Snapdragon 617 SoC – 4-4 darab 1.5 illetve 1.2 GHz-en járó maggal –, tárhelytől függően 2 vagy 3 GB RAM és egy Adreno 405-ös grafikus gyorsító segíti elő az 1080p AMOLED kijelzőn lévő tartalom röccenésmentes futását. Nagyobb meglepetést okozhatnak azonban a másodlagos, de nem kevésbé hasznos extrák, amit a „jövőállóság” nevében rakott bele a gyártó. Az SD kártyás bővíthetőség (akár 2 TB-ig, de az ekkora kártyák még váratnak magukra), a Cat 6 LTE modem (300Mbps-es elméleti csúcssebességgel), a 24 bites DAC és minőségi erősítő mind-mind olyan dolgok, amik jól jöhetnek a mindennapi használat során. Kamerák terén egy 4 megapixeles Ultrapixel front és egy 13 megapixeles hátsó szenzorral van ellátva a készülék, melyek közül az utóbbit zafírüveg lencse védi, és a legjobb “általános kamera”-ként emlegette a HTC.

Itthon is bemutatkozott a HTC One A9 Itthon is bemutatkozott a HTC One A9

Elsőként a nem Nexus készülékek között a legfrissebb Android 6.0-ával, avagy Marshmallow-val érkezik a telefon, ami felett egy a korábban megszokottakhoz képest nagyon minimalista HTC Sense dolgozik. 

Itthon is bemutatkozott a HTC One A9 Itthon is bemutatkozott a HTC One A9

Az egész előadás azt hangsúlyozta, hogy nem egy még gyorsabb, még magasabb felbontású kijelzővel szerelt telefont szeretne letenni az asztalra a HTC, hanem egy mindenben jól teljesítő, hasznos extrákkal rendelkező készüléket. Kíváncsian várjuk, hogy a valóságban hogy teljesít. Az ár egyelőre még nem ismert.

Itthon is bemutatkozott a HTC One A9 Itthon is bemutatkozott a HTC One A9

Itthon is bemutatkozott a HTC One A9 Itthon is bemutatkozott a HTC One A9 Itthon is bemutatkozott a HTC One A9

Ben

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?