Izomnövekedés: Íme, 5 ok, amiért nem megy

0
140

Techi guy-ok is lehetnek edzettek, izmosak, fittek. Most eláruljuk, hogyha nem ment, akkor eddig miért nem ment. Íme a gyúrósok titkai.

sport

Gyúrsz, eszel, gyúrsz, eszel, … és az izmok sehol? Nos, talán veleszületett izomnövekedési rendellenességben szenvedsz. Azonban sokkal valószínűbb, hogy valami egyszerű hibát követsz el. Melyek a leggyakoribb hibák edzésnél és izomépítésnél? 

Elégtelen fehérjebevitel 

Ezt talán nem is szükséges megvitatni. Proteinek és kiegyensúlyozott étrend nélkül kevésbé valószínű, hogy úgy fogsz kinézni, mint Arnold. Ne feledkezz meg a fontos  aminosavakról sem, amelyek támogatják és felgyorsítják az izomnövekedéshez szükséges folyamatokat. 

Rosszminőségű alvás

Az izmoknak regenerációra van szükségük. Ha egy jót edzettél, akkor nem mehetsz még bulizni is. A szép test áldozatot igényel, ezért az edzőteremből egyenesen haza kéne menned – pótolni a fehérjéket és aludni. Vigyázz az alvás minőségére is. Semmilyen az éjszakába nyúló üldögélés a képernyő előtt vagy más zavaró elemek a hálószobában!

Rosszul végzett gyakorlatok

Guggolás és guggolás között különbség lehet. Jobb csinálni három ismétlést nagyobb súllyal és tökéletes technikával. A több tucat amatőr ismétlés legfeljebb sérülést okoz és depressziót a kudarc miatt. 

Túl alacsony/túl magas edzésintenzitás

Hetente egyszer valóban nem elég. Hét edzés viszont már túl sok. Keresd meg a tökéletes arányt az edzőteremben és a regenerálódással töltött napok között. Általában heti négy edzés bőségesen elegendő még a leghíresebb testépítők számára is. Pontosan a regenerálódásra szánt elegendő idő a kulcsa a megfelelő izomnövekedésnek.

Alábecsülöd a táplálékkiegészítők felvételét 

Ha azt akarod, hogy izmaid növekedjenek, akkor számos minőségi építőelemmel kell őket ellátnod. Ebben az esetben természetesen dominál a kiegyensúlyozott táplálék, de a táplálékkiegészítők, vitaminok és ásványi anyagok  nélkülözhetetlenek. Tudd meg, neked melyik vitaminok hiányoznak leginkább, és mennyi proteint kell naponta beszerezned, hogy izmaid növekedni kezdjenek. Kövesd az ajánlott adagolást, és az eredmények hamar megjelennek. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét