Jelentősen csökken az Intel processzort használók aránya

0
248

A 2020 novemberi Steam-es hardver- és szoftverfelmérésből kiderült, hogy az AMD népszerűségi szintje sokat nőtt a processzorhasználat tekintetében. A legújabb részesedése 26,91% volt, és mivel számos Ryzen 5000-es laptop is úton van, úgy tűnik, a felfelé irányuló trend a jövőben is folytatódik.

Az AMD-nek valójában sikerült meghaladnia szeptemberben a Steam hardver- és szoftverfelmérésére válaszolók teljes processzor-felhasználási arányának negyedét, és a vállalat legfrissebb adatai most 26,91% -ot mutatnak. Így maradt jelenleg az Intelnek a fennmaradó 73,09%, ami jelentős csökkenés ahhoz képest, hogy alig egy évvel ezelőtt a processzorpiac 82% -át ők uralták.

Az operációs rendszerek arányát tekintve az AMD itt is növekedést tudott elérni, különösen a Linux-felhasználók tekintetében. Júliusban a Linux-ot használók 69,06%-a Intelt, 30,94%-a pedig AMD CPU-t használt. A novemberi adatok alapján az AMD +0,94%-kal erősödött. Ami a Windows-felhasználókat illeti, az AMD az előző havi eredményekhez képest további +0,72%-ot javított, így az összesített eredmény 73,49% (Intel) és 26,51% (AMD) lett.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy az AMD növekvő tendenciái folytatódni fognak. A Vermeer Ryzen 5000 asztali CPU-k csak rövid ideig voltak elérhetőek, és szinte lehetetlen volt beszerezni őket, így nem valószínű, hogy nagy hatással voltak a felmérésre.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét