Jelölésre kerülnek az AI tartalmak a Facebook én Instagramon

0
2419

A közösségi platformok sora, köztük a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és a Threads mögött is ott álló Meta még 2018-ban hozta létre a zömében jogi és médiaszakértőket tömörítő Ellenőrző Bizottságot (Oversight Board). Ez a bizottság különböző kényes moderációs kérdésekben látja el irányelvekkel a vállalatot.

Egy blogposztban hozta nyilvánosságra a Meta, hogy az Ellenőrző Bizottság visszajelzését megfogadva frissíti a mesterséges intelligenciás tartalmakra vonatkozó irányelveit. Ezek eddig „túl szűknek” bizonyultak, ezért a jövőben több videós, hangalapú és fényképes posztot fognak olyan címkékkel ellátni, amelyek felhívják a felhasználók figyelmét, hogy azt bizony az AI generálta.

A „Made with AI” jelölés májustól kerül bevezetésre a Facebookon, az Instagramon és a Threadsen. A Meta azt ígéri, hogy az iparági szabványokra épülő szűrőrendszere automatikusan ki fogja szúrni az érintett tartalmakat, vagyis a rendszernek nem kell arra hagyatkoznia, hogy a feltöltők önként bevallják a mesterséges intelligencia használatát. Címkézés mellett a vállalat júliustól már nem fogja eltávolítani azokat az AI-generált tartalmakat, amelyek nem ütköznek semmiféle közösségi szabályba, míg a választási manipulációra, bullyingra és zaklatás más formáira törekvő kontent továbbra is tiltólistás marad.

techkalauz.hu – az online techmagazin