Jelszavak nélkül fogunk élni? A Microsoft szerint lehetséges

0
281

A Microsoft eddig sem titkolta, hogy nem szereti a jelszavakat, viszont a Windows 10 operációs rendszer mögött álló vállalat 2021-ben ki szeretné váltani őket. Ez elég merész dolog, de egy blogbejegyzésben a vállalat kiemeli, hogy a kiberbűnözéses támadások 80% -a a jelszavakra irányul.

A Microsoft erre találta ki a Windows Hello-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ujjlenyomat-szkennerekből vagy webkamerákból származó biometrikus adatok felhasználásával jelentkezzenek be.

2020 májusáig adataik szerint havonta 150 millió ember használta jelszó nélküli bejelentkezési technológiájukat. 2021-re a Microsoft abban bízik, hogy partnereivel együtt örökre száműzheti a jelszavakat. A vállalat egy olyan regisztrációs felület létrehozására készül 2021-ben, ahol minden felhasználó zökkenőmentesen kezelheti a jelszó nélküli hitelesítő adatait. Az ötlet az, hogy soha többé ne kelljen megadnunk egy jelszót sem, mindenképpen meggyőző a biztonság és a magánélet megőrzése érdekében. A Microsoft (az Apple, Touch ID technológiájához hasonlóan) bebizonyította, hogy ez lehetséges.

Hirdetés

Sok ember azonban jogosan aggódhat azzal kapcsolatban, hogy egyetlen vállalat vagy szolgáltatás kezeli az összes bejelentkezési adatát. A Microsoft úgy látja, hogy ezeknek a félelmeknek az enyhítése lesz 2021 egyik legnagyobb kihívása.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét