Kérdések és válaszok az Alienware Club megnyitóján

0
228

Korábban már ízelítőt adtunk az Alienware Club megnyitójáról. Ezen az eseményen lecsaptunk a kínálkozó alkalomra és szóra bírtuk a főszereplőket:

Borsi Zoltán – Regional Distribution Manager Dell | Adria, Baltics and Hungary
Móritz Krisztina – Channel Account Manager Dell | Hungary
Folkmann Ferenc – ügyvezető igazgató, Laptopszalon

Alienware Club

Hirdetés

Techkalauz: Miért fontos a Dell számára az Alienware Club?

Borsi Zoltán: Azért kiemelten fontos számunkra az új klub, mert itt a látogatók a prémium gamer márka legteljesebb hazai választékát tekinthetik meg, és próbálhatják ki: a legújabb laptopokat, asztali gépeket, konzolokat, grafikus erősítőket és egyéb kiegészítőket (egereket, billentyűzeteket, headseteket) is, lenyűgöző, kifejezetten a márka számára kialakított környezetben.

Techkalauz: Mi az új gamer klub célja?

Borsi Zoltán: Egyrészt az üzletben Dell és Alienware terméket vásárlók számára szerettünk volna egy exkluzív szolgáltatást nyújtani, másrészt a potenciális vásárlók itt testközelből megismerkedhetnek a prémium márka teljesítményével, és átélhetik a lenyűgöző játékélményt, amit ezek a modellek nyújtanak. Végül, de nem utolsó sorban a hazai trendeket látva már régóta terveztük egy olyan közösségi hely megnyitását, amely méltó otthont adhat színvonalas gamer eseményeknek, e-sport rendezvényeknek és természetesen az egyébként is nagy érdeklődésre számot tartó Alienware portfoliónknak.

Techkalauz: Miért a Laptopszalonban nyílt ez a klub?

Borsi Zoltán: Ennek oka, hogy a Laptopszalon évek óta kiemelt partnerünk az Alienware termékek forgalmazásában, és az üzletben specifikus tudással rendelkező, vagyis az általunk használt technológiákat jól ismerő eladókkal várjuk a látogatókat.

Techkalauz: Ki veheti igénybe az exkluzív szolgáltatást?

Borsi Zoltán: Az Alienware Club zártkörű, VIP kártyával látogatható, amelyet Laptopszalon Astoria üzletben gamer Dell vagy Alienware laptopot vásárlók kapnak. Előzetes időpont egyeztetés után várjuk az érdeklődőket.

Techkalauz: Miért most nyitott meg az Alienware Club?

Borsi Zoltán: Idén ünnepli a márka a 20. születésnapját, így ennek alkalmából nyitjuk idén kapuinkat.

Techkalauz: Milyen termékek találhatóak meg a klubban?

Borsi Zoltán: Laptopok közül megtalálható a 13 a 15 és a 17 colos változat. Ez utóbbiból kétféle konfiguráció is érkezett. Három különböző felszereltségű Alienware Alpha konzol és egy Area 51. Ezeken kívül a látogatók kipróbálhatják az Alienware külső grafikus egységet, a márka egereit, headsetjeit és billentyűzeteit, illetve 27 colos Dell gamer monitorokkal várjuk az érdeklődőket, az S2716DG-vel.

Techkalauz: Mit lehet tudni az Alienware idei termékportfoliójáról?

Borsi Zoltán: A legújabb termékeink minden kategóriában magasra teszik a lécet. Legyen szó akár asztali gépet, akár laptopot, akár konzolt és kiegészítőket vásárló ügyfelekről, a Dell mindig a felhasználók számára igazán vonzó tulajdonságokat és funkciókat építi be eszközeibe. Méltán állíthatjuk, hogy jelenlegi portfoliónk az elmúlt évek legerősebb Alienware termékkínálata. A legújabb modellek decembertől lesznek elérhetőek.

Techkalauz: Mit érdemes tudni az Alienware család új tagjairól?

Borsi Zoltán: A Windows-rendszerű Alienware 15 és 17 laptopok a világ legsikeresebb játékrendszer-családjának legújabb tagjai. Mindkét rendszer tartalmazza a legfrissebb játéktechnológiákat, köztük a választható Intel Core i7 négymagos processzort és az NVIDIA GTX 980m grafikus kártyát, továbbá kompatibilis az innovatív Alienware Graphics Amplifier egységgel is. Az új Alienware 15 és 17 laptopok vékonyabbak elődeiknél, és teljesítménycsökkenés nélkül, teljes sebességgel üzemeltethető elemekből állnak. A notebookok grafikus kártyái 100 százalékos teljesítményen is működhetnek, hogy maximális grafikai élményt nyújthassanak a játékosnak. Az Intel Core i7 modellek a külön megvásárolható Alienware külső grafikai egységhez csatlakoztatva már automatikusan is képesek a túlhajtásra.

Kérdések és válaszok az Alienware Club megnyitóján Kérdések és válaszok az Alienware Club megnyitóján

20 éves az Alienware

Techkalauz: Mi a célja a Dellnek a gamer márkával?

Móritz Krisztina: A nagyteljesítményű PC játékrendszerek terén élenjáró Alienware célja, hogy pontosan azt nyújtsa a játékosoknak, amit várnak: csúcsteljesítményt, méretezhetőséget és egyszerű használatot. A különleges formatervezéséről és nagyteljesítményű modelljeiről híres márka a felhasználók visszajelzései alapján fejlesztette termékeit, így azokat a hardcore gamerek igényeinek megfelelően alkotta meg. Mindemellett fontos kiemelni, hogy ezeknek a modelleknek a konfigurációját rendelésre állítjuk össze, így mindegyik személyre szabott, és biztosan megfelel a felhasználó egyedi elvárásainak.

Techkalauz: Hogyan született az Alienware?

Móritz Krisztina: A márkát 1996-ban két fiatal vállalkozó, Nelson Gonzalez és Alex Aguila indította útjára, akik vérbeli gamereknek készítettek egyedi számítógépeket. Az első években hírük a játékosoknak szánt magazinok segítségével terjedt, hiszen az akkor népszerű játékok, például a Tomb Raider, a Resident Evil és a Quake igényeinek megfelelő modelleket alkottak. 2006-ban a Dell felvásárolta a céget és onnan hatalmas lehetőség nyílt a fejlesztésre, hogy az Alienware valódi csúcskategóriás gépeket kínáljon.

Ma már a márka olyan különlegességekkel dicsekedhet, mint a világ első ultra hordozható gamer gépe, az Alienware 13, amely OLED kijelzővel rendelkezik. Mindemellett az Oculussal kéz a kézben vezető szerepet tölt be a virtuális valóság terén is.

Techkalauz: Melyek a legfontosabb mérföldkövek a márka életében?

Móritz Krisztina: 

  • 1996 – Az Alienware születése
  • 2002 – Az Alienware bejelenti az első gamer laptopot
  • 2006 – Az Alienware piacra dobja a világ első, két grafikus kártyával rendelkező laptopját.
  • 2007 – Az Alienware egymás után a 10. alkalommal kapja meg a PC Gamer Editor’s Choice díját.
  • 2008 – Az Area-51 ALX az első PC, ami eléri a 4.0 GHz-es túlhajtást
  • 2011 – Az Alienware bemutatja az M18x-et, a világ leggyorsabb gamer laptopját. Az M11x és az M17 elnyerik a Best of CES címet.
  • 2013 – Megjelenik a gamer laptopok legerősebb családjába tartozó Alienware 14, Alienware 17 és Alienware 18.
  • 2014 – Az Alienware a játékipar evolúciójának következő lépcsőfokára lép az Alienware Alpha Steam Machine-nel.
  • 2016 – a CES-en bemutatta az Alienware a világ első ultra hordozható gamer gépét, az Alienware 13, amely a Samsung együttműködésnek köszönhetően OLED kijelzővel rendelkezik

Kérdések és válaszok az Alienware Club megnyitóján Kérdések és válaszok az Alienware Club megnyitóján

Dell – Laptopszalon partnerkapcsolat

Techkalauz: Miért fontosak a partnerek a Dellnek?

Móritz Krisztina: A vállalat a privatizáció óta még nagyobb hangsúlyt fektet a partnerekkel és ügyfelekkel való együttműködésekre. Részben a stabil és megbízható partnerkapcsolatoknak köszönhetjük sikereinket Magyarországon.

Techkalauz: Hány Dell márkaüzlet van? Mi a jelentőségük?

Móritz Krisztina: Jelenleg két márkaüzlettel rendelkezünk: egy a Budán, a másik a pesten élők számára. Utóbbi Allee bevásárlóközpontban található míg előbbi a két éve nyitott Laptopszalon márkaüzlet itt, az Astorián. Mindkét márkaüzletünk forgalmas, könnyen megközelítő helyen található, hogy minél szélesebb közönség számára elérhetővé tegyük termékeinket. Az új termékek pedig az értékesítés első hetén kizárólag a Dell márkaüzletekben érhetők el.

Techkalauz: Mit jelent az együttműködés a Laptopszalonnak?

Folkmann Ferenc: Számunkra fontos, hogy olyan megbízható, nemzetközi márkákkal működjünk együtt, mint például a Dell, amely jelentős hangsúlyt fektet arra, hogy a felhasználók igényeinek megfelelő technológiákat felhasználva alakítsa ki termékeit. A Laptopszalon országos hálózatában nagy figyelmet szentelünk a Dell termékeinek. 

Kérdések és válaszok az Alienware Club megnyitóján Kérdések és válaszok az Alienware Club megnyitóján

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét