Kéretlen levél ügyben segít a Gmail

0
61

A Gmail, habár eddig is sokat tett a kéretlen levelek özönének kordában tartására, további intézkedéseket vet be a jelenség visszaszorítására. Ennek érdekében egy sor új szigorítást vezet be a levélküldésre vonatkozóan a jövő év elejétől.

2024 január elsejétől, aki nagy mennyiségben szeretne leveleket küldeni, annak hitelesítenie kell az adott levelet, minél könnyebbé tenni a leiratkozást és egy bizonyos küszöbérték alatt tartani az irányába érkező spam-jelentéseket. A változás minden “nagyüzemi” levelezőre vonatkozni fog, aki naponta több mint 5000 levelet küld el gmailes címekre. A cég saját beszámolója szerint, eddig is szinte az összes kéretlen levelet kiszűrte az MI segítségével, naponta 15 milliárdot.

A bevezetni tervezett szabályok a nyitott szemmel járóknak nem okozhatnak nagy meglepetést, már tavaly emlegette a cég ezek bevezetését. Tervben volt a küldő személyének hitelesítése megadott procedúra mentén, a spamjelentések küszöbérték alatt tartása, a könnyű leiratkozás biztosítása és a kérelem két napon belüli feldolgozása. A 2024 elejétől érvényes új szabályozáshoz várhatóan más iparági szereplők is csatlakoznak. A Yahoo már be is jelentette hasonló szándékát.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét