Kerülhet-e OLED kijelző a Steam Deck-be?

0
659

Míg a Steam Deck sok területen felülmúlja versenytársait, 800p-s IPS kijelzője elmarad a legtöbb modern játék kéziszámítógépétől. A Steam Deck mögött álló csapat egyik programozója arról nyilatkozott, hogy milyen nehézségekbe ütköztek a cégnél, amikor a Steam Decket másik kijelzővel (például OLED-del) szerelték fel.

Pierre-Loup Griffais, a Valve programozója kommentálta a Steam Deck kijelzők jövőjét. Jelenleg a Steam Deck egy 7 hüvelykes IPS panellel érkezik, amely 1280 x 800 pixeles 16:10 képarányban, 60 Hz-es frissítési gyakorisággal és 400 nites csúcsfényerővel. Griffaisnak egyébként a PC Gamernek adott interjúja a hónapban, elsőként Lawrence Yanggal megvitatták egy következő generációs modell lehetséges eljövetelét.

Griffais most elárulta a PC Gamernek, hogy a Valve „megérti” a Steam Deckben található IPS panel korlátait, és a felhasználói élmény „minden lehetséges irányát megvizsgálja”. Mindazonáltal hozzáteszi, hogy a kijelző cseréje egy másik paneltípusra, például az OLED-re, „olyasmi, amit a Valve-nak előre kell terveznie”, mivel a Steam Decket az IPS panel köré tervezték.

Pontosan emiatt egy OLED panel esetén szinte az egész eszközt újra kéne tervezni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét