Kezedben a világ – Intel MID platform

0
220

Az Intel ezen a héten a bejingi Intel Developers Forumon kívánja bemutatni a MID (Mobile Internet Device) platformját.
A Linux alapokon nyugvó MID-ek 4-6″-os érintőképernyővel rendelkeznek, melyek 800×600 vagy 1024×768-as felbontást tudnak, olvasható az Intel leírásában.  
A RedFlag MIDILINUX disztribúciót használó Mobile Internet Device – nomen est omen – szinte kizárólag az Internet eléréséhez és használatához szükséges szoftvereket használ. A Firefox webböngésző mellett e-mail kliens, RSS hírolvasó, és természetesen jópár VoIP alapú és egyéb azonnali üzenetküldő program áll rendelkezésünkre. Mindezek mellett a multimédia sem marad el, ha filmeket nézni vagy zenét hallgatni van kedvünk, azt is nyugodtan megtehetjük a MID-en.
Az Intel által kiadott documentum “Platform Driver Support” szekciója megemlíti a WLAN, WWLAN, GPS, Bluetooth, USB, valamint a Mobile TV funkciókat is és a MIDILINUX szoftverlistájából a Webcamera jelenléte is kiderül.
A MID-ek processzoráról egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki, csak a rendszermemóriáról van fogalmunk: 256 illetve 512MB rammal érkeznek a gépek, felszereltségtől függően.
Amit még tudhatunk, az a bootolási “sebességük”. A hidegindulás ~18sec, míg a “sleep mode”-ból ~3sec alatt éled fel.

Az Intel teljes tájékoztató brossúrája letölthető innen, PDF formátumban.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét