Ki gondolta volna? – Musk szerint az ő mesterséges intelligenciája lesz a legjobb

0
36

Nehéz úgy követni a tech világ dolgait, hogy az ember ne botlana naponta Elon Musk legkevésbé sem áldásos munkásságába. A fickó mindenütt ott van, és szinte megkerülhetetlen a szegmensben, így nem csoda, hogy a mesterséges intelligencia világában is felbukkan. Olyannyira, hogy éppen pár napja mutatta be az ehhez kapcsolódó AI-ját, ami az xAI-nak nevezett csoportosuláshoz köthető.

Az Elon Musk által vezetett xAI egy mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat, amely olyan AI-szakértőkből áll, akik korábban olyan vállalatoknál dolgoztak, mint a DeepMind, az OpenAI, a Google, a Microsoft és a Tesla, valamint a Torontói Egyetem. A cég 2023 júliusában indult, önjelölt célja, hogy „megértse az univerzum valódi természetét”.

Az xAI terméke néhány béta-tesztelő számára érhető el első körben, bár nem világos, hogy kik kapnak hozzáférést. Az viszont biztos, hogy a Musk fejében valami nagyon elpattant, hiszen míg korábban azon ment az agyalás a személyét illetően, hogy vajon korszakos zseni, vagy szimplán szerencsés elmebeteg, mostanra nem nagyon lehet kérdés, hogy egyértelműen az utóbbi.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét