Kiber-támadások Indonéziából

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A kínai óriást letaszította a trónról Indonézia, már ami a kiber-támadásokat illeti. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy elsőszámú forrásává vált a világhálón megjelenő adatforgalmak elleni támadásoknak. Amennyiben számszakilag kívánjuk a jelenlegi helyzetet vizsgálni, az év eleji 21%-ról az év végére 38%-ra növekedett a kiber-támadások aránya Indonéziában, ezzel utasítva maga mögé még Kínát is és messze beelőzve a harmadik helyezett Amerikai Egyesült Államokat (6,9%).

Kiber-támadások Indonéziából

Pontosan meghatározni, hogy honnan is származik a támadás szinte egyenlő a lehetetlennel, köszönhetően annak, hogy a támadó felöltheti “áldozata” személyiségét. További táptalajt szolgáltat az ázsiai országban az a tény is, hogy a korábbi évhez viszonyítva közel megduplázódott az elérhető internet sebesség. A problémát már politikai körökben is felismerték, így hamarosan kormányzati lépések is várhatóak a megoldás elősegítése érdekében. A téma jelentőségét mutatja az is, hogy az ENSZ soron következő ülésén külön figyelmet szentelnek majd ezen eseménynek.

Forrás: http://www.bloomberg.com/news/2013-10-15/indonesia-passes-china-to-become-top-source-of-cyber-attack-traffic.html

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?