Kicsit túllőtt a célon az Instagram, terroristának neveztek palesztin civileket

0
42

Felszólította a nagy közösségi oldalakat az Európai Unió, hogy moderálják a Hamász-Izrael háborúról szóló álhíreket, ugyanis futótűzként terjednek a hamis információk a közösségi médiában. Thierry Breton európai biztos levélben üzent többek közt a Meta nagyfőnökének, Mark Zuckerbergnek is, amelyben emlékeztette a techgurut, hogy kötelessége betartani a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt.

A Metának azonban sikerült túllőnie a célon, ugyanis a félretájékoztatás visszaszorításának érdekében több palesztin felhasználó profiljába is beleírta a terrorista kifejezést, holott ők nem írtak semmi ilyet – számolt be az Interesting Engineering. A dolog ott csúszhatott el, hogy azoknál a felhasználóknál, akiknek a bejegyzésében az szerepelt, hogy „dicséret Istennek”, a rendszer automatikusan összekötötte őket a palesztin terrorszervezettel, és átírta a szöveget arra, hogy „Dicséret istennek, a palesztin terroristák a szabadságukért küzdenek”.

A platformot azzal is vádolták, hogy hátrébb sorolja a Palesztinát támogató tartalmakat. Egy Instagram-felhasználó elmondása szerint palesztinbarát posztjai miatt „árnyéktiltást” kapott az Instagramtól. Ez azt jelenti, hogy a közösségi oldal titokban láthatatlanná teszi a posztjait más felhasználók számára, rákeresni sem lehet a nevére, valamint a követők sem tudnak reagálni a bejegyzéseire.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét