Kiderült, hogy mennyi next gen konzolt adhatott el a Microsoft

0
23

A konzolpiac három nagy szereplője közül a Microsoft az egyetlen, amely titokban tartja, hogy miképpen állnak az Xbox gépek eladásai, ezzel szemben a Sony és a Nintendo rendre beszámol a friss adatokról. A fontosabb kiadók ugyanakkor ismerik a számokat, noha ezeket érthető okokból nem hozzák nyilvánosságra.

A Take-Two ugyanakkor a legújabb pénzügyi jelentésében megemlítette, hogy a kilencedik konzolgeneráció összesítve 77 millió leszállított gépnél jár, vagyis ennyi PlayStation 5, illetve Xbox Series S és X megoldás került eladásra az előző év végéig. Ha figyelembe vesszük, hogy a Sony adatai alapján hol állhatott a japánok konstrukciója december utolsó napjaiban, akkor be lehet lőni, hogy nagyjából 23-25 millió darab közé tehető az Xbox Series S és X termékcsalád mutatója.

Látható, hogy a Microsoft még mindig nem hozza a Sony értékesítési adatait, de elég jelentős számokat produkálnak ahhoz, hogy a sorozatot sikerként lehessen elkönyvelni. Amint azt már említettem, látható, hogy a Microsoft nem szívesen kérkedik ezekkel az adatokkal ellentétben versenytársaival és ez lehet így van jól.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét