Kinect-szerű gesztus irányítás kerülhet a Windows Phone-okba?

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Még az idei évben megjelenhet a Windows Phone legújabb zászlóshajója, a jelenleg McLaren kódnév alatt futó okostelefon. A kérdés az, milyen téren hozhat számunkra újdonságot? Pörgessük vissza az idő kerekét néhány évvel: a Nokia mérnökei nekiállnak a 3D Touch / Real Motion fejlesztésének, ami lényegében azt tenné lehetővé, hogy az okostelefonunk egyes alkalmazásainak irányításához még csak az érintőkijelzőhöz sem kell érnünk. Mivel a Nokia felvásárlásával együtt ez a fejlesztés is a Microsoft tulajdonába került, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a Kinect-nél megismert, gesztusokon keresztül történő irányítás lesz az új Windows Phone-ok legnagyobb fegyvere.

Kinect-szerű gesztus irányítás kerülhet a Windows Phone-okba?

Ahhoz, hogy ez az irányítást elméletből gyakorlatba ültethessük át, jó néhány szenzor integrálására szükség lesz és az is valószínűsíthető, hogy a saját fejlesztést nem fogják átadni más gyártók (Samsung, HTC) számára, így csak a Microsoft által legyártott Windows Phone-okat irányíthatjuk különböző gesztusokkal. Milyen funkciókat képzelhetünk el? Beérkező hívás esetén, ha a fülünkhöz emeljük a telefont, az automatikusan kapcsolhatja a hívó felet, vagy ugyan ebben az esetben, ha letesszük az asztalra az eszközünket, az szintén válaszol a hívásra, de aktiválja a kihangosítást. Vagy, képzeljük csak el, ahogy valamilyen értesítést kapunk az okostelefonunkra, amit egy Jedi-szerű kézmozdulattal elnémítunk.

Kinect-szerű gesztus irányítás kerülhet a Windows Phone-okba?

Reális, hogy ez a képesség már elérhető legyen a Windows Phone 8.1-el? Bármennyire is nyakunkon van a megjelenés, a válasz egyértelmű igen. Már csak azért is igen, mert a fejlesztők még a McLaren megjelenése előtt, a Nokia Goldfinger segítségével nekiállhattak a különböző gesztus-irányítás funkciók elkészítéséhez.

Forrás: http://evleaks.at/2014/06/05/nokia-2014-beyond/

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?