Kirúgott 28 embert a Google

0
1011

Demonstrálásba kezdtek a keresőóriás alkalmazottjai a cég New York-i és kaliforniai irodáiban, többek közt Thomas Kurian, a Google Cloud vezérigazgatójának irodájában is tüntettek – írja a CNN. A tiltakozók a Google, az Amazon és az izraeli kormány közötti, 1,2 milliárd dollár értékű, felhőszolgáltatásokat érintő szerződés (Nimbus Projekt) ellen emelték fel a hangjukat, mondván, a cég megfigyelésre alkalmas technológiákat ad el az izraeli kormánynak.

A Google szóvivője szerint a demonstrálók megzavarták a dolgozókat, akadályozták a munkavégzést, és többszöri felszólításra sem hagyták el az irodát, így végül a dolgozók biztonsága érdekében kénytelenek voltak a hatóságok bevonásával véget vetni a tiltakozásnak. Izrael tagadja, hogy népirtást követne el Gázában, a kormány álláspontja szerint önvédelemből cselekszenek, hogy megvédjék az országot a Hamász támadásai ellen.

A Nimbus projekt ellen egyébként már korábban is törtek ki tiltakozások a Google és az Amazon dolgozóinak köreiben. Tavaly Google alkalmazottak egy csoportja nyílt levélben szólította fel a cég vezetőségét, hogy állítsák le a projektet, mert az Izraelnek szállított technológiákkal a palesztin közösséget sodorják veszélybe. A mostani tüntetések után 28 embernek mondott fel a Google.

techkalauz.hu – az online techmagazin