Kiszivárogtatták a Twitter forráskódjának egy részét

0
655

Elképzelhető, hogy egy önérzetes hackernek nem tetszett, ahogy a Twitter újabban kezeli az újságírókat. Múlthéten ugyanis a közösségi oldal ügyvédjei bírósági keresetet nyújtottak be, miután az oldal forráskódjának egy része kiszivárgott az internetre – írja az Engadget.

A periratokból kiderül, hogy a Twitter a szerzői jog megsértése miatt követelte, hogy a kódrészletet távolítsák el a Github felületéről, ahol az adatállomány korábban megjelent. A Github meg is tette a szükséges lépéseket, azt azonban nem tudni, hogy amíg a forráskód-részlet elérhető volt, hányan töltötték le onnan.

A Twitter azt is kérvényezte a szövetségi bíróságtól, hogy kötelezze a Githubot arra, hogy fedje fel a kódsor feltöltőjének, illetve annak letöltőinek kilétét. Az esetről eredetileg beszámoló New York Times egyik forrása szerint a szivárogtató valószínűleg egy elégedetlen korábbi Twitter-alkalmazott lehet, aki az elmúlt évben hagyta ott a vállalatot. Feltehetően ez azzal van összefüggésben, hogy az oldalt 44 milliárd dollárért felvásárló Elon Musk hatalomátvétele óta a Twitter munkavállalóinak 80 százalékát szélnek eresztette. Az Twitter egyébként attól tart, hogy a forráskód kiszivárgása további hackelési kísérleteket hozhat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét