Könnyen szerelhető a Nexus 5X

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A Nexus vonal mindig is a legjobb választás volt az Android fejlesztőknek és azoknak, akik szeretnek “kísérletezni” a telefonjukkal. Az LG új készüléke, a Nexus 5X sem okoz csalódást ilyen téren. A megszokott módon a “szétszedés mestereinek” nevezett iFixit-es srácok ezt a telefont is darabokra kapták és szerelhetőség szempontjából 7/10-es eredménnyel jutalmazták a Nexus-t.

Az elődjéhez képest az LG most mellőzte a ragasztó használatát, ez nyilvánvalóan nagyban nehezítené a szétszedést és úgy alapvetően a javítást. Ehelyett szimpla csavarost rögzítést alkalmaztak. A Nexus 5-höz hasonlóan az 5X is sok moduláris alkatrészt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy egy modul (pl. kamera) meghibásodása esetén szimplán cseréljük az adott alkatrészt, ilyen pl. a Jack csatlakozó is. Az USB Type-C port sajnos oda van forrasztva az alaplaphoz, ami ha beadja a kulcsot, egyszerűbb az egész telefont cserélni, mint az alaplappal szórakozni.

Könnyen szerelhető a Nexus 5X

Hogy mit jelent ez a felhasználók számára? A legtöbb ember soha nem néz be a telefonja burkolata mögé, de jó ha tisztában vagyunk vele, hogy mennyire könnyen javítható a készülékünk (még ha mi magunk nem is állunk hozzá megjavítani). Sokszor azt hisszük, hogy egy egyszerű Jack csatlakozó meghibásodása esetén vehetünk új telefont, amikor néhány csavar eltávolításával és minimális utánajárással mi is meg tudnánk csinálni.

Forrás: pcworld.com

Marci

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?