Korai benchmark eredmények érkeztek az Intel Arc laptopvideókártyáiról

0
321

Megérkeztek az első Intel Arc A730M és Arc A770M eredmények. Ez a két notebookokba szánt videókártya az Intel két legerősebb darabja lesz az Arc-termékcsaládból. Úgy tűnik az Intelnek sikerült megközelítenie az AMD és az Nvidia felső-középkategóriás GPU-inak teljesítményét.

A Mechanike osztotta meg az Arc A730M korai benchmark eredményeit, emellett pedig ennek erősebb verzióját, az Arc A770M-et is leleplezte. Sajnos a szivárogtató nem közölt TGP adatokat. A tesztek egy Intel Core i7-12700H-val párosítva végezték. Így Time Spy-ban 10107 pontot ért el, ami kicsivel marad el az RTX 3070 Ti-tól, de megelőzi a „sima” 3070-et. AMD-k terén az RX 6700M-et felülmúlja de a 6800M már ráver egy kicsit.

3DMark Fire Strike-ban viszont mindkét Arc GPU lemarad az Nvidia és az AMD videókártyáitól. Ezeket az eredményeket azonban óvatosan kell kezelni, egy az nagyon koraikat, másrészt pedig a korlátozott adatkészlet miatt. Továbbá az eredmények nem mindig állnak összhangban a hardvertől elvárt teljesítménnyel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét