Korlátlan lehetőségeket kínálnak a Lenovo új eszközei – Lássuk, hogy mik is azok!

0
1395

Elég merész új termékeket mutatott be a Lenovo azért, hogy kielégítse a fogyasztók széleskörű, modern igényeit. Az új, már-már élvonalbeli Yoga Book 9i új fejezetet nyit a Yoga széria számára, ugyanis hihetetlen innovációt, prémium stílust, teljesítményt és sokoldalú élményt nyújt a felhasználóknak. A táblagépeken az új, funkciókban gazdag Lenovo Tab Extreme és a Lenovo Smart Paper digitális jegyzettömb rengeteg lehetőséget kínál az iskolába, otthonra és tulajdonképpen bárhova. Végül, de nem utolsósorban, a Lenovo Project Chronos koncepciója (a hivatalos név még nem került nyilvánosságra) egy új technológia, amely rögzíti a felhasználó mozgását, és lehetővé teszi számukra, hogy szemüveg vagy bármilyen hordható eszköz nélkül kommunikáljanak egymással a 3D virtuális világban/okban.

Merülj el a korlátlan lehetőségek világába a Yoga Book 9i-vel

A vadonatúj Yoga Book 9i az első nagyméretű, kétképernyős OLED laptop, amely egyedülálló képességekkel rendelkezik. Lehetővé teszi a kreatív felhasználók számára, hogy határok nélkül alkothassanak. A készülék Intel Evo platformra épült, rugalmas és rendkívül sokoldalú, ráadásul több üzemmódú funkcionalitást és kiváló szórakozási lehetőségeket kínál. Tökéletes azon felhasználók számára, akik új szintre emelik a kreativitást nap mint nap. A Yoga Book 9i támogatja a sokrétű digitális igényeket, felerősíti az ambíciókat, legyen szó munkáról, alkotásról, tanulásról vagy szórakozásról.

Két képernyő, hogy gördülékenyebben menjenek a feladatok

Az Intel Core processzorok legújabb generációjával meghajtott Yoga Book 9i lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihasználják a teljes laptop élményt, valamint a kettős képernyő rugalmasságát és többfeladatos lehetőségeit. Ezeket az Intel Evo platformra épített vékony és könnyű laptopokat úgy tervezték, hogy zökkenőmentes kommunikációt nyújtsanak az alkalmazások széles körében, miközben minimálisra csökkentik a reakciókészségre, az akkumulátor élettartamára és a csatlakoztathatóságra gyakorolt hatást.

A Yoga Book 9i kettős képernyő technológiája lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a sokoldalú élmények egyedülállóságát élvezhessék. Ez olyan egyszerű dolog is lehet, mint az interneten való böngészés, vagy két kép teljes képernyőn való megtekintése különböző képernyőkön. Vagy azok, akik egyidejűleg két külön feladaton szeretnének dolgozni, azok könnyedén multitaskingolhatnak a kijelzők segítségével. Hasonlóképpen, a fogyasztók megszakítás nélkül nézhetnek egy videót az egyik képernyőn, miközben a másikon jegyzetelnek, vagy épp keresnek valamit az interneten.

A vékony és könnyű alaktényező rugalmasságot kínál a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen válthassanak a laptop, táblagép vagy „sátor” üzemmód között. A személyes megbeszélések során a felhasználók a sátor módban diabemutatót jeleníthetnek meg az egyik képernyőn, miközben a prezentációt a második kijelzőről tekinthetik meg és irányíthatják azt. A virtuális értekezletek során a kommunikációt és az együttműködést is javítja a kétképernyős funkció – lehetővé teszi a házigazda számára, hogy egy kijelzőn megosszon egy prezentációt, miközben nézi a csevegést, válaszol a kérdésekre, és tovább lépteti a diákat.

A Yoga Book 9i állvánnyal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is könnyebben végezhessék el feladataikat. Ezenfelül a levehető Bluetooth-os billentyűzet elősegíti a többfeladatos munkavégzést, csakúgy, mint a Lenovo által tervezett Smart Pen ceruza, amellyel tovább növelhető a termelékenység.

Kifinomult szoftverek és színvonalas szórakoztatás

A Yoga Book 9i egy új, innovatív szoftvert kapott, amelyet a Lenovo tervezett a Microsofttal együttműködve, aminek nagy előnye, hogy növeli a felhasználó munkavállalási, tanulási, streamelési és alkotási lehetőségeit. A Windows 11 rendszeren futó szoftver intelligens írási és olvasási, valamint jegyzetelési funkciókat tartalmaz azok számára, akik otthonról tanulnak. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az egyik képernyőn jegyzeteljen, a másik kijelzőn pedig kövesse az online óra történéseit. Amikor a nap végére érünk és eljön a lazítás ideje, könnyedén meg tudunk nézni egy filmet az egyik képernyőn, a másodlagoson pedig akár háttér információk után is kutathatunk az adott filmről.

A Yoga Book 9i két 13,3 hüvelykes, 2,8K OLED PureSight kijelzővel, 100%-os DCI-P3 színpontossággal, Dolby Vision® HDR-rel, ultraélénk színekkel, élesebb kontraszttal és látványgazdag részletességgel nyűgözi le a felhasználókat. A Dolby Atmos® térbeli hanggal és a Bowers & Wilkins® hangszórókkal felszerelt, 360 fokban elforgatható hangsávval együtt a fogyasztók kiemelkedő szórakozási élményben részesülhetnek. Tidal Teal névre hallgató színt kapott, amely rendkívül kifinomult és modern dizájnt ad az eszköznek. Hagyományosan, valamint környezetbarát csomagolásban is kapható, amelyben a párnaanyagok, a díszdoboz és a külső doboz 100%-ban újrahasznosított papírt tartalmaz.

Lenovo Tab Extreme: nagyobb, jobb, „több”

Megtörve a papírformát a prémium táblagépen, a Lenovo bemutatta eddigi legnagyobb és legerősebb táblagépét, a 14,5 hüvelykes Lenovo Tab Extreme-et. Ez az eszköz már több, mint amit elvárnánk tőle.

A szórakozás megtestesítője egy eszközbe zárva

A DCI-P3 színskálával és akár 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkező táblagép a 3K OLED kijelzőnek köszönhetően gyakorlatilag a ház bármely helyiségében használható házimoziként. Hihetetlen 1M:1 kontrasztaránnyal büszkélkedhet, és olyan extrém fényerő-tartományt kínál, amely majdcsak olyan, mint amiket a való életben is láthatunk. Ami a hangot illeti, a Dolby Atmos és a nyolc erős teljesítményű, 4 csatornás JBL hangszórók, amelyek egyenletesen oszlanak meg a mély- és magassugárzók között, dinamikus, térbeli hangélményt biztosítanak. A nagy teljesítményű MediaTek Dimensity 9000 nyolcmagos processzor és az egész napos, akár 12 órás akkumulátor-üzemidő egészítik ki a táblagép e nagyszerű képességeit.

Átgondolt innováció

A hibrid életstílusok térnyerésével a táblagép szerepe a pusztán szórakoztató streamelésből egy második otthoni vagy távoli felhasználású eszközzé vált, ezáltal lehetővé teszi, hogy a szórakozásról azonnal munkára váltsunk, vagy fordítva. A Lenovo Tab Extreme úgy készült, hogy megfeleljen a mai modern felhasználói igényeknek. Kettős üzemmódú állványa például mágnesesen csatlakozik a készülékhez, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vízszintesen vagy függőlegesen elhelyezzék, így az adott pillanatban kényelmesen a kívánt irányhoz igazodhatnak. Az igazi újítás azonban a (egyes régiókban külön megvásárolható) kétcsuklós billentyűzetben rejlik, amelyre a táblagép felszerelhető, majd a felhasználó legkényelmesebb látószögébe dönthető. Ezzel a plusz eszközzel a tablet gyakorlatilag lebeg, tehát egy hagyományos laptop vagy asztali PC helyzetét emulálja a háttérvilágítással ellátott billentyűzettel, eközben pedig az állvány fő zsanérja zárt állapotban egyedi, védő tárolórekeszt hoz létre a mellékelt Lenovo Precision Pen 3 számára.

Minden egyes részébe intelligens funkciók vannak beépítve, beleértve az adaptív audio- és vizuális rögzítési technológiát, amely videohívások közben automatikusan a felhasználóra fókuszálja a kamerát, még akkor is, ha például mozog. A keskeny sugárzási technológia a négy beépített mikrofont kihasználva kiszűri a környezeti zajokat, így kristálytiszta hangminőséget biztosít félméteres körzetben. Ha több résztvevője van a hívásnak, ráadásul egy helyiségben, akkor a 360 fokos hangrögzítési mód bekapcsolható, így mindenki hallható lesz a beszélgetés során. A szemvédelem és megtekintési kényelem optimalizálása érdekében a táblagép TÜV Rheinland tanúsítvánnyal rendelkező kijelzője automatikusan beállítja a képernyő színét a környezeti fény és a színhőmérséklet alapján. A környezetet szem előtt tartva tervezett Lenovo Tab Extreme váza 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, csomagolása pedig 100%-ban műanyagmentes.

Lehetőség a többre

Az Android 13 operációs rendszerrel és a Lenovo legújabb felhasználói felületének szoftverével a Lenovo Tab Extreme lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy projektjeik több feladatból álló elvégzését akár négy alkalmazás támogatásával egyidejűleg osztott képernyőn keresztül elvégezhessék, valamint emellett akár 10 alkalmazás lebegő ablakként való megnyitására is lehetőségük van. A hatékony, eszköz-agnosztikus együttműködés érdekében a felhasználók rugalmasan használhatják táblagépüket vázlattáblaként, vagy pedig vezérlőpultként, mindezt a laptopjukkal, vagy akár a kijelzőjükkel összekötve a DP-in USB Type-C segítségével. Ahhoz, hogy kábelek nélkül is élvezhessék ezt a funkciót, a felhasználók a Lenovo Freestyle alkalmazással vezeték nélkül csatlakoztathatják Lenovo Tab Extreme-jüket a Lenovo Windows PC-jükhöz. Ezzel a manőverrel könnyedén lehet fájlokat megosztani az eszközök között, valamint ez mellett használható még asztal tükrözésre, vagy akár kiterjesztésre, hogy még több képernyőt tudjon megjeleníteni az adott felhasználó. Természetesen további alkalmazások is elérhetők (mint például a Clip Studio Paint rajzoláshoz és a WPS Office a termelékenység fokozásához), amelyek elősegítik a kreativitást és a munkafolyamatok felgyorsítását.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét