Lassú az Android? Pár lépés és villámgyors lesz!

0
10829

Pár évvel ezelőtt még mindig szidta az Android optimalizáltságát, a több ezer fajta telefonra nyilván nem feltétlenül a Google-nek kell megfelelő szoftveres trükköket bevetnie. Nem úgy az iOS-nél, ahol az Apple-nek ilyen szempontból jóval könnyebb dolga van. És habár a hardverek elképesztő mértékben erősödtek, azért még mindig érezhető, hogy nem mindig olyan gyors az Android, mint ahogy az elvárnánk. De van egy ügyes észrevétel, lépés, amivel olyan lesz, mintha minden megváltozott volna.

Az egészért kvázi az ablakanimáció és társai tartoznak felelősséggel, ezeknek a sebességét kell csökkenteni, vagy kikapcsolni. Nem nehéz az ügy:

  1. Lépj bele a “Beállításokba” (fogaskerék ikon)
  2. Menj legalulra vagy legfelülre (típusfüggő) és keresd meg a “Telefonról”, a “Telefon névjegye” stb., ehhez hasonló menüpontot
  3. Nyomj rá a “Szoftver adatai” pontra (ha van ilyen, de kell lennie)
  4. Keresd meg a Build számot, majd érintsd meg legalább hétszer, gyorsan egymás után, míg a készülék kiírja, hogy elérhetőek a fejlesztői beállítások
  5. Lépj vissza a beállítások főmenüjébe és görges legalulra a “Fejlesztői beállításokhoz”
  6. Görgess lejjebb, ameddig ezeket meg nem látod: “Ablakanimáció skálázása”, “Áttűnésanimáció skálázása”, “Animátor időtartamának skálázása”

Nos, utóbbiak 1x-es értéken állnak, de ha 0,5-re állítjuk, vagy esetleg kikapcsoljuk, akkor tényleg olyan sebességű lesz a telefonunk a korábbiakhoz képest, mintha egy két évvel későbbi generációt vásároltunk volna meg. Persze nem is lesznek olyan simulékonyak, finomak az áttűnések, de valamit valamiért. Megéri? Alighanem igen. Még egy Note9-en is látványos az előrelépés, pedig egy vérbeli csúcsmodellről beszélünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét