Légtisztítótól, gamer laptopon át a 29 órás akkumulátoridős notebookig – next@Acer esemény beszámoló

0
412

Az esemény kezdetén Jason Chen, az Acer elnök-vezérigazgatója köszönt be, valamint az egész műsort ő vezette le. Jason elárulta az esemény menetrendjét, azonban a rejtélyes is maradt, ugyanis az utolsó részről csak annyit árult el, hogy egy nagy céggel együttműködve alkottak valamit.

Az esemény első részében az otthoni munkavégzés, tanulás, illetve ezek hibrid változatait emelték ki, tehát rövid azt, amit 2020 hozott magával. Kapcsolták John Solomont a Google-től, aki a Chrome OS részlegen dolgozik, és erről is beszélt. Ígéretei szerint, a Chrome OS egyre bővül és terjeszkedik, mind specifikációk, funkciók, mind pedig használhatóság terén. Ehhez kapcsolódóan pedig kifejtette, hogy az Acerrel való együttműködésük is gyümölcsöző lesz a felhasználók számára, ugyanis egyre több és jobb Chromebookot tudnak a piacra dobni.

Ezt követően Jason egy cégen belüli kollegina számára adta át a szót, név szerint Jane Hsu-nak (úgy néz ki az Acernél szeretik a J betűvel kezdődő neveket). Jane bemutatta az új Acer Chromebook Spin 513-at, amely 13,3 hüvelykes, 1,1 és 1,2 kg közötti 4G képes „convertible”, azaz átalakítható, kihajtható, visszahajtható (stb.) notebook. Ezután egyből kezébe is vette az új Acer Spin 7-et. Igencsak különleges példány ez, ugyanis a világ első notebookja, amely a Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G platformra épül és – most kapaszkodj meg – akár 29 órás akkumulátoridőt is elérhetjük vele. Ez szinte hihetetlenül sok, mondhatni bármit csinálunk a laptoppal, az egész nap töltés nélkül hű társunk lesz. A vékony és könnyű laptop támogatja az Acer Active Stylus módot, amely által rajzolhatunk, vagy hagyományos módon jegyzetelhetünk, mintha papírra tennénk ugyanezt.

Ezen a ponton pedig bemutatták az Acer Antimicrobial Corning Gorilla Glass-t, valamint a laptop többi részén alkalmazott anti-bakteriális megoldásokat, amelyek által a laptopunk sokkal kevesebb baktérium és szennyeződés marad meg, mint egy másik eszközön.

A kameránál még mindig Jane, és a tanuláshoz, online oktatáshoz hozzájáruló, azt megkönnyítő fejlesztéseket mutatta be. Ezután jött egy légtisztító-berendezés, valamint egy roppant aranyos kutya.

Jöjjön a következő rész, ahol a ConcepdD sorozat új tagjai mutatták be, egy Motion Dizájner segítségével. Az Acer ConceptD 7 10. generációs intel processzorokkal, valamint Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q videókártyával érkezik. A képernyő egy 15,6 hüvelykes 4K UHD panel lesz. A ConceptD 7 Pro videókártya szinten tér el, ugyanis ebben a notebookban már Nvidia Quadro RTX 5000 Max-Q-kat kapunk.

Kezdődjék a játék! Nem, nem a Fűrészre gondolok, hanem az Acer Predator részlegére. Elsőnek a Predator új hűtési technológiáit mutatták, be. Elsőnek a Predator Frostblade hűtőt, amely hatalmas levegőmennyiséget tud megmozgatni, és (természetesen) az RGB összes színében pompázik, ráadásul programozhatóan, azaz gyönyörű épített számítógépeket láthatunk majd ezzel a ventilátorral szerelve. Ezt követően a laptopokba szánt hűtésre tértek ki, ahol bemutatták az 5. generációs Aeroblade 3D ventilátorokat, amelyek az első generációhoz képest 55%-kal több levegőt képesek megmozgatni. Az ezzel szerelt laptopok 2021 elején fognak megjelenni.

Most pedig eljött az a pillanat, amire a gamerek vártak: itt az új Acer Predator Triton 500, amelyet idénre 360 Hz-es (Igen, háromszázhatvan) képfrissítéssel áldottak meg. Ez azonban nem minden, ugyanis a Predator XB3 Visioncare technológiát is bemutatták, amely egy szemkímélő találmány. QHD felbontáson, 170 Hz mellett képes megvédeni a szemet ez a technológia.

Különböző új-és izgalmas fejlesztéseket is bemutattak a gamer társadalomnak címezve, ezeket az Acer hivatalos videójában megtekinthetitek.

Lassan közeledünk az esemény végéhez, amikor is lelepleződik az a bizonyos két cég közötti együttműködés. Mindenki gondolhatta, hogy az egyik az Acer lesz, viszont a másikat rejtély övezte eddig.

A másik fél pedig nem más, mint a Porsche Desing.

Dr. Jan Becker, a Porsche Design elnök-vezérigazgatója kapott szót, aki elmondta, hogy az Acer technológiai megoldásainak, sok éves tech tapasztaltának és a Porsche Design funkcionális dizájn filozófiájának, valamint mérnöki megoldásainak köszönhetően egy remekművet sikerült alkotni, melynek neve: Porsche Design | Acer Book RS. A karbon fedlapos, magnéziumházas eszköz 11. generációs Intel Core processzort használ, és high-end kategóriába érkezik. Többet sajnos nem árultak el a notebookról, azonban azt tudjuk, hogy nem csak egy laptopot kapunk az Acer-Porsche Design együttműködésből, hanem egy egeret, melynek neve Mouse RS, valamint a Travelpack RS-t.

Ekkora már mindössze annyi maradt az eseményből, hogy Steve Long bejelentkezzen az Inteltől és kicsit dicsérje saját (Intel) termékeiket, valamint köszönetét fejezze ki az Acernek a velük való együttműködés miatt.

A zárójelenet viszont még hátra maradt, egy nagyon aranyos kirollerezéssel fejeződött be az esemény.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét