Légy hacker potom 700$-ért

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

“Vannak, akik Smith ügynöknek érzik magukat a Mátrixból” – kommentálta az esetet Sándor Zsolt, a Panda Software Hungary ügyvezető igazgatója. “Biztos izgalmas érzés lehet különösebb szaktudás nélkül behatolni mások gépére, kár, hogy ez közönséges betörés.”
A Panda szakemberei által nemrég felfedezett Mpack nevű program valóságos kincsestár: 700 dollárért olyan szolgáltatások tartoznak hozzá, mint a legitim szoftverekhez (pl. ügyfélszolgálat és havonkénti frissítés). Az eszközzel – annak megvásárlása után – szinte bárki képes lehet gyanútlan, nem megfelelő védelemmel ellátott gépekre apró „kémeket” bejuttatni, és azokat akár cselekvésre bírni.
A „kémek” gépekre való bejuttatását a program automatikusan intézi – meglehetősen fantáziadús módszerekkel. Az egyik ilyen módszer, hogy az ismert honlapok címeire hasonlító internetcímeket regisztrál. (Pl. gookle.com – egy betű elütés, és máris olyan oldalra kerül az áldozat, amelyről a digitális kártevő bejuthat a gépére.)
A program ráadásul komoly adatbázist is vezetett a fertőzött gépekről – összesen hányan vannak, földrajzilag hol találhatók stb. –, ezen adatok alapján a Panda szakemberei gyorsan képesek voltak felmérni a károkat. Az elsődleges adatok szerint számtalan magyar PC is érintett. A szakemberek azt javasolják, hogy a gépen minél több ellenőrző programot futassunk – a Mpack-ot „lebuktató” NanoScan ingyenesen elérhető a www.infectedornot.com címen.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?