Lenovo és Jabra együttműködés: ThinkSmart Bar 180 lett a partnerség gyümölcse, valamint bejelentésre került a Windows Autopilot támogatás

0
62

A Lenovo bejelentette az új ThinkSmart Bar 180-at, egy intelligens tárgyalásokat segítő eszközt, melyet kifejezetten kis és közepes méretű tárgyalótermekbe terveztek. Ezt az integrált rendszert a Lenovo és a Jabra közös erőfeszítéseinek eredményeként hozták létre. De mi is pontosan a termék? Egy intelligens videóbar, amely magába foglalja a Lenovo ThinkSmart Coret és és ThinkSmart Controllert. Ebből kifolyólag egy teljesen intelligens tárgyalórendszer jön létre, amely nagy mértékben egyszerűsíti a dolgokat.

Az új ThinkSmart Bar 180 mesterséges intelligenciával támogatott video- és hangfunkciókat alkalmaz, így garantálva egy selymesebb, inkluzív és prémium együttműködési élményt. Emellett a Lenovo bejelentette a Windows Autopilot támogatását a teljes ThinkSmart együttműködési eszközportfóliójához, tovább növelve ezzel a rendszer rugalmasságát és felhasználóbarát működését.

AI által támogatott hang- és videofunkciók kis és közepes méretű helyiségek számára

A ThinkSmart Bar 180 egy kis és könnyen kezelhető eszköz, amely egyedi háromkamerás rendszerrel rendelkezik. Ez a rendszer kivételes 180 fokos látószöget biztosít, ami egyedülálló a maga kategóriájában. A kamera teljes szobalefedettséget biztosít panoráma 4K felbontásban valós idejű videóhívások során, így egy rendkívül természetes vizuális élményt képes nyújtani a távoli résztvevőknek.

A széles látómező, a rendkívüli hangminőség és az eszközön található mesterséges intelligencia együttesen három különböző videómódot tesznek lehetővé: Intelligens Zoom, Virtuális Rendező és Dinamikus Kompozíció. Ezáltal a ThinkSmart Bar 180 rugalmasan alkalmazkodik az aktuális használati körülményekhez, és kiemelkedő vizuális és hangi élményt biztosít a felhasználók számára.

Az Intelligens Zoom funkció segítségével a résztvevők mindig optimális nézetben láthatók, mivel a smart kamera dinamikusan keretezi az összes jelen lévő személyt a 180 fokos látószögben. Ezen funkció segítségével a kamera dinamikusan alkalmazkodik ahhoz, ahogy az emberek belépnek, kilépnek és mozognak a teremben, ezzel biztosítva, hogy mindenki számára megfelelő és következetes megjelenésű legyen.

A Virtuális Rendező funkció más nézőpontot kínál, kiemeli az éppen beszélő személyt, és a fókuszt a beszélgetés folyamán személyről személyre váltja. Ezzel az opcióval a résztvevők még inkább érzik a jelenlétüket a kommunikációban, miközben a rendszer automatikusan alkalmazkodik az eseményekhez.

A Dinamikus Kompozíció lehetővé teszi, hogy a résztvevők jobb kontextust kapjanak a terem eseményeiről mind hangban, mind vizuálisan. A rendszer automatikusan észleli a teremben lévő embereket, és a hangsúlyt a legutóbbi beszélőkre összpontosítja, így a távoli résztvevők teljes körű információval rendelkeznek a történésekről.

Az együttműködési rendszer részét képzik az intelligens mikrofonok is, amelyek képesek azonosítani akár tíz résztvevő hangját egy teremben. Ez különösen hasznos az olyan alkalmazásokhoz, mint a hang alapú jegyzetelés. A rendszer lehetővé teszi, hogy a mikrofonok automatikusan azonosítsák és kövessék a beszélőket, így pontosan rögzítve a tárgyalásokat és megkönnyítve azok utólagos értelmezését.

A „kétoldalú fehértábla” további funkcionalitást biztosít, egyszerre megjelenítve a tábla tartalmát és a terem résztvevőit. Ez a megoldás külön kamera nélkül teszi lehetővé a közös munkát, így egyszerűsítve a tárgyalások menetét és javítva a virtuális együttműködés hatékonyságát.

A ThinkSmart Bar 180 zökkenőmentesen illeszkedik a Lenovo ThinkSmart Core és Controller eszközökbe. Ezek speciálisan kis és közepes tárgyalótermek számára tervezett eszközök, melyek a csapatmunkát hivatottak támogatni. A ThinkSmart Core 11. generációs Intel Core vPro processzorokkal van felszerelve, és a Windows 10 IOT Enterprise operációs rendszeren fut, kiemelve a teljesítményt és hosszú élettartamot. Emellett hardveres biztonsági funkciókat is kínál a Lenovo ThinkShield révén, tovább növelve a rendszer biztonságát és megbízhatóságát.

A ThinkSmart Bar 180 továbbá önálló eszközként is elérhető egy okos és rugalmas “bring-your-own-meeting” (BYOM) megoldás részeként. A készülék mind Microsoft Teams Rooms, és a Zoom Rooms tanúsítvánnyal is rendelkezik, így lehetővé teszi a ThinkSmart Bar 180 használatát a felhasználó által preferált platformmal. Ezáltal a résztvevők könnyedén és biztonságosan csatlakozhatnak, megoszthatnak és együttműködhetnek, mivel a rendszer készen áll mindenre.

Yves Dupuis, a Jabra globális értékesítési operációinak alelnöke kifejtette: „A mai vállalati világ találkozási és együttműködési élménye folyamatos fejlődést igényel. Izgatottak vagyunk, hogy tovább erősítsük a Jabra egyedi képességeit a Lenovo innovatív megoldásaival, hogy olyan megoldásokkal lássuk el az irodákat, amelyek elősegítik mindenki számára az inkluzív és interaktív találkozókat.”

Világszerte elérhető szolgáltatások, amelyek megkönnyítik az együttműködést

A Lenovo ThinkSmart együttműködési eszközportfóliója mostantól támogatja a Windows Autopilotot. Ez a technológiai gyűjtemény lehetővé teszi az új eszközök gyors beállítását és előzetes konfigurálását, így azokat hatékonyan és gyorsan használatra készíti elő. A Windows Autopilot felhőalapú szolgáltatásokat használva csökkenti az informatikai csapatok által az eszközök telepítésére, kezelésére és kivonására fordított időt. Emellett minimalizálja az eszközök karbantartásához szükséges infrastruktúrát, ezzel elősegítve a könnyű használat maximalizálását mindenféle végfelhasználó számára.

A Lenovo Services és a Windows Autopilot együttműködése lehetővé teszi az informatikai osztályok számára, hogy csökkentsék a fárasztó kézi konfigurációkat. Ennek eredményeként az installálók egységesen és következetesen telepíthetik a rendszereket a felhőből, így hatékonyabbá téve az eszközök beállítását és kezelését.

Shannon MacKay, a Lenovo Global Smart Collaboration Business igazgatója elmondta: „A ThinkSmart Bar 180-al és a Windows Autopilot támogatásával a vásárlóknak most még több lehetőségük van arra, hogy intelligensen tervezzenek, építsenek és konfiguráljanak találkozóhelyeket az egész globális irodai térben. A Lenovo rugalmas, intelligens megoldásokat kínál, amelyek elősegítik a közös munkát, és minimalizálják a bonyolultságot.”

Ahogyan minden Lenovo ThinkSmart tárgyalótermi termék esetében, a ThinkSmart Bar 180 standardként három évnyi Lenovo Premier Supporttal érkezik. Ez a szolgáltatás 24 órás, 365 napos hozzáférést biztosít a fejlett technikusokhoz, biztosítva ezzel a felhasználóknak a megbízható és gyors segítséget, amikor szükségük van rá.

Összegzés

A Lenovo és a Jabra közös együttműködésének eredményeként bemutatott ThinkSmart Bar 180 egy intelligens tárgyalásokat segítő eszköz, kifejezetten kis és közepes méretű tárgyalók számára tervezve. Az eszköz az intelligens videóbar koncepcióját testesíti meg, integrálva a Lenovo ThinkSmart Core és ThinkSmart Controller elemeit. A rendszer mesterséges intelligenciával támogatott video- és hangfunkciókat alkalmaz, így biztosítva egy selymes, inkluzív és prémium együttműködési élményt. A ThinkSmart Bar 180 egyedi háromkamerás rendszerrel rendelkezik, amelynek 180 fokos látószöge egyedülálló a kategóriájában. Az eszköz intelligens Zoom, Virtuális Rendező és Dinamikus Kompozíció módokat kínál, alkalmazkodva az aktuális használati körülményekhez.

Az Intelligens Zoom funkció dinamikusan keretezi a résztvevőket, biztosítva optimális nézetüket. A Virtuális Rendező kiemeli az éppen beszélőt, növelve ezzel a jelenlét érzetét. A Dinamikus Kompozíció lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy jobb kontextust kapjanak a terem eseményeiről mind hangban, mind vizuálisan. Az eszköz részét képezik intelligens mikrofonok is, amelyek azonosítják a teremben lévő résztvevők hangját.

A ThinkSmart Bar 180 további funkcionalitást kínál egy “kétoldalú fehértáblával”, amely egyidejűleg megjeleníti a tábla tartalmát és a résztvevőket. A Lenovo bejelentette a Windows Autopilot támogatását a teljes ThinkSmart együttműködési eszközportfóliójához, növelve a rendszer rugalmasságát és felhasználóbarát működését. A Windows Autopilot lehetővé teszi az új eszközök gyors beállítását és előzetes konfigurálását, minimalizálva az informatikai csapatok által szükséges manuális beavatkozást. A Lenovo ThinkSmart Bar 180 globális szinten elérhető, támogatva a Microsoft Teams Rooms és a Zoom Rooms tanúsítvánnyal rendelkező platformokat, ezzel lehetővé téve a felhasználók számára, hogy preferált platformjukkal együttműködjenek. Az eszköz standardként három év Lenovo Premier Supporttal érkezik. A Lenovo úgy véli, hogy az új termék és szolgáltatások elősegítik az intelligens és rugalmas találkozóhelyek tervezését és konfigurálását az irodai tér globális szintjén.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét