Lenovo Legion Mobil

0
285

Kiszivárogtak az első videók a Lenovo első gamer mobiljáról 2 USB-C port és egy előugró kamera

A Lenovo első játéktelefonjáról, a Lenovo Legion-ról, számos promóciós videóanyag jelenik meg, amely bemutatja az eszközt. A „megbízható” névtelen forrás néhány új specifikáció mellett a még nem publikus információkat is megosztotta az XDA fejlesztőkkel. Ezek a videóban megjelenő anyagok természetesen nem leplezik le a terméket, de érdekes képet mutatnak néhány olyan funkcióról, amelyeket tartalmazni fog a Lenovo Legion.

Az XDA bemutató videókból kiderül, hogy a telefon egy vadonatúj 5000 mAh-ás kétcellás akkumulátornak köszönhetően igen gyors, 90 W-os vezetékes töltést fog eredményezni (marketinges hangzásban „30 perc alatt a 100% -ra”). A videóban megnézhetjük és szemügyre vehetjük a készülék alján található USB-C töltőport, a SIM-kártya tálcáját és az adatportot is, de az is kiderül, hogy nem alakítottak ki fejhallgató csatlakozót. Ez nem meglepő, hiszen más gyártók is hasonlóan cselekednek új készülékeikkel, mivel a vezeték nélküli fejhallgatók térhódítása mellett, ez a funkció már feleslegessé vált és haszontalanul foglalnák csak a helyet a telefonokon. A bemutatóban láthatjuk a másik USB-C portot az oldalán, hangszórókat a felső és az alsó keretben és egy mikrofon kialakításátt a tetején.

Hirdetés

A készülék hátulja szimmetrikus Y alakú designt kapott, hasonlóan más Legion termékekhez. A megszokott kialakítással ellentétben a két kamerát a hátoldal közepén helyezték el, nem pedig a tetején. Ezt azért alakították így ki a Lenovo mérnökei, mert a Legion egy gamer mobil, így a felhasználók jelentős része erre is fogja használni a készüléket. Ez a kialakítás számukra kényelmesebb, hiszen ők a telefont túlnyomó részt vízszintes helyzetben használják. A videókban azt is látszik, hogy a Legionban az első kamera kialakítása nem a képernyőbe történt, mint például az iPhone-oknál, hanem az elülső kamera oldalról kiugrik. Ez egy másik olyan döntés a fejlesztők részéről, amely a készülék használati, azaz többnyire vízszintes helyzetéhez igazodik.

Az XDA titkos forrása néhány specifikációt is elárul. Állítólag a Lenovo Legion a Qualcomm Snapdragon 865 tápellátásával, FS 3.0 belső tárolóval és LPDDR5 RAM-mal rendelkezik. Információ szerint a képernyő 2340 x 1080 felbontású, 144Hz frissítési gyakorisággal. A hátsó kamerarendszer 64MP és 16MP széles látószögű optika, az első kamera pedig 20 megapixeles.

A legionról hónapokon keresztül különböző hírek keringtek, amelyek közül a videók megtekintése után sok igaznak bizonyult. Megfelel a valóságnak a 90 W-os gyors töltés, amit a Lenovo a múlt hónapban mutatott be. Korábbi megjelenítésekben is említette a kamera „bevágás” nélküli képernyőt, a Snapdragon 865-et és a kettős USB-C portokat.

A nyilvánosságra került információk nem tartalmazzák a Lenovo Legion megjelenésének dátumát és a várható vételárat sem. Sajnos így várnunk kell, hogy a telefont a kezünkbe vehessük és kipróbálhassuk a gamer mobil érzést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét