Lenovo Legion új generáció

0
326

A Lenovo legújabb Legion Gamer laptopjai már támogatják a legújabb Intel 10. Generácós H sorozatú processzorokat!

A Lenovo a hónap elején új terméket jelentett be, amely csatlakozik a Legion Gamer laptopjainak családjába. Ezzel egy időben a termékei között egyszerűsítette, többségében játékra specializált gépeinek a kategorizálását.

A csúcskategóriában az új „Legion 7” támogatja az nVidia GeForce RTX 2080 Super Max-Q grafikus chipjeit és az Intel új 10.  Generációs i9 H sorozatú processzorait. Ezt az után tették meg, hogy más gyártók, mint például az MSI, Razer,Asus is megtették ugyan ezt

Hirdetés

A Lenovo a jól bevált FullHD (1080p) kijelzőjén nem változtatott ennél a gépnél sem, de a drágább kiviteleknél az alapértelmezett 144Hz-es frissítési frekvenciáról 240 Hz-re történő frissítést meg lehet tenni. A „Legion 7” megkapta a Lenovo TrueStrike billentyűzetét, amely a nagy nyílgombokat és a Numpadot is tartalmazza. A görgetőpad Windows Precision illesztő programot használ, tehát érzékeny és megbízható a használata.

A készülék megjelenése a Lenovotól megszokott tiszta, letisztult de elegáns kivitelű, a kijelzőt vékony keret veszi körül, a webkamera be van építve a felső keretbe, ami mechanikus takaróval van ellátva. A Lenovo állítása szerint a készülék hűtését még jobb lett, ha gépelünk vagy esetleg az ölünkbe véve játszunk, dolgozunk vele. A portok I/O paneljei a készülék hátulján kaptak helyet, ennek köszönhetően az összes csatlakozó és kábel jobban hozzáférhetővé válik használat közben. Normál használat esetén a laptop akkumulátora akár 8 órát is kibír, de természetesen, ha játékra használjuk ez az üzemidő természetesen akár jelentősen csökkenhet.

A Lenovo új  Legion 5i a következő szint a gyártó Gamer kategóriájában. 15.6” és 17.3” képernyővel egyaránt kapható, és támogatja az nVidia RTX 2060 GPU-t is. Érdekes módon a cég két modellt készít: az egyiknek Intel 10. Generációs H sorozatú processzora van, a másik pedig AMD Ryzen 4000 H sorozatú processzorral van szerelve. Az utóbbi, AMD modellt csak egyszerűen „Legion 5”-nek hívják. (Az „i” Intel chipet jelöli.)

Akárcsak a „Legion 7”, ez is elegáns, minimalista dizájnnal rendelkezik, és a felső keretbe épített webkamerával rendelkezik, ami itt is retesszel van ellátva. Testre szabható az IPS kijelző frissítési frekvenciája, amely 60Hz-től egészen 240Hz-ig skálázható.

A Lenovo Gaming sorozatában megjelenő új laptop az IdeaPad Gaming 3 is, amely egy 15,6” kijelzőjű laptop. A Lenovo többi hasonló termékéhez hasonlóan ez is támogatja az Intel 10. generációs H sorozatú processzorait, bár a GeForce GTX 1650Ti-t teljesen kihasználja, de ez a modell nem hardcore játékok számára készült. A mai terndnek megfelelően, teljes háttérvilágítású billentyűzete (bár csak a kék fényt támogatja) Numpadot és nagy nyílgombokat tartalmaz. Emellett ez is megkapja a Windows Precision illesztőprogramjait a görgetőpadhoz. Ez a laptop is többféle, 60Hz vagy 120Hz frissítési frekvenciájú kijelzővel is elérhető lesz.

A Lenovo még nem hozta nyilvánosságra az árakat a bemutatott modellek esetében, erre valószínűleg 2020 májusában kerül majd sor.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét