Lenovo ThinkPad L13 G5 és L13 2 az 1-ben: új ThinkPadek, immár AMD nélkül

0
2296

A Lenovo két új L sorozatú ThinkPad-et jelentett be. A Lenovo ThinkPad L13 Gen 5 és ThinkPad L13 2-in-1 Gen 5 Intel Core Ultra-val érkezik a piacra. Elődeiktől eltérően nem kínálnak AMD opciókat.

A ThinkPad L13 és átalakítható megfelelője, a Lenovo ThinkPad L13 Yoga néhány éve a legolcsóbb kis ThinkPadek. Eredetileg csak Inteles modellek léteztek, azonban a később AMD-s verziók is megjelentek – most ismét csak Intelesek lesznek.

Az új notebookok változatlan dizájnnal érkeznek a piacra, vagyis csak belsőleg lesz változás – de hát a belső fontosabb, mint a külső, ezt jól tudjuk.

A legnagyobb frissítés az új CPU platformra való átállás, azaz a Core Ultra, más néven Meteor Lake eljövetele. Észrevehető, hogy hiányzik az Intel ARC GPU opció, ami azt jelenti, hogy csak az U sorozatú CPU-k lesznek elérhetők. Szintén teljesen hiányoznak az AMD processzorok: Míg a korábbi ThinkPad L13 G4-et Ryzen 7030-zal kínálták, az L13 G5-nek nem lesz Ryzen verziója.

Az új Lenovo ThinkPad L13 2-in-1 Gen 5 és Lenovo ThinkPad L13 Gen 5 áprilisban lesz elérhető, 1319 és 1199 dolláros áron.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét