Lenovo ThinkPad P15s G2: Az ULV CPU-val szerelt munkaállomások egyre jobbak

0
217

A korábbi években az „U” jelzésű avagy ULV (Ultra Low Voltage) processzorok alig nyújtottak teljesítményt, azonban a gyártók mégis szerelték őket munkaállomásokba. Annak ellenére, hogy a mostani U processzorok is lényegesen lassabbak H-s társaikhoz képest, már elég erőt tudnak szállítani például a CAD alkalmazásokhoz.

2015-ben mutatták be a régi Lenovo workstation sorozat, a ThinkPad W család utolsó modelljét, amely egy új korszak kezdete is volt, ugyanis ez volt az első alkalom, hogy a Lenovo ULV processzorral ellátott mobil munkaállomást vezetett be a piacra.

Eredetileg ugyebár az ULV CPU-k az Ultrabookokhoz, azaz a vékony és kicsi, hatékony hűtésre szinte képtelen gépekhez lettek tervezve. Így leírva pedig tisztázódhat bennünk, hogy miért is furcsa döntés ilyen processzorral szerelni egy munkaállomást.

Mára szerencsére elértünk egy olyan szintet, ahol kielégítő teljesítményt hozhat egy U jelzésű chip komoly feladatok esetén is, azonban ne feledkezzünk meg róla: egy H szériás processzorral mindig jobban járunk, ha minél nagyobb teljesítmény elérése a cél.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét