Lenovo ThinkPad X1 Nano: a legkönnyebb ThinkPad valaha

0
288

A vadonatúj ThinkPad X1 Nano csak kicsivel több, mint 900 grammot nyom a mérlegen. Azonban nem csak azért egyedülálló, mert ez a legkönnyebb ThinkPad, hanem azért és mert 16:10-es képarányú a kijelzője. Azonban a pehelykönnyűség oltárán áldozni is kellett.

Legfelső prémium kategóriába szánta a Lenovo a ThinkPad X1 Nano-t, amely ultrakönnyű és ultrahordozható. Különlegessége azonban nem csak az árában és könnyedségében mutatkozik meg, 16:10-es panelje matt, nagy kontrasztú és 100%-ban lefedi az sRGB színeket, a 2K-s felbontása pedig több mint elég egy ekkora kijelzőbe.

Előnye továbbá, hogy akár 5G kompatibilisen is kérhető az eszköz. Kompromisszumokat kell azonban kötni akkor, ha egy ennyire könnyű és kompakt gépet akar az ember: 2 db Thunderbolt 4 van rajta, amelyből egyet gyakran eltakar a töltőkábel. A billentyűzet szintén kompromisszumok közé tartozik – nem meglepően – a méretek miatt. Az X1 Carbon 1,5 mm-es lenyomási távjához képest itt 1,35 mm-ről beszélünk. Ez nem feltétlen negatív tulajdonsága, csupán más.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét