LG R400 – az első hybridlemezes laptop

0
212

LG R400 – az első hybridlemezes laptop

Az LG a világon elsőként kezdte meg a Samsung által kifejlesztett hybrid merevlemezzel szerelt laptopok forgalmazását. A gépet március végétől lehet megvásárolni a Canadian OnlineElectronics online webshopban, hazai megjelenése bizonytalan.
De mi is a különleges ebben a merevlemezben? A Samsung MH80-as HHD (Hybrid Hard Drive) – az eddigi max. 8 mega cache-el ellentétben – 128 vagy 256 mega flash memóriát tartalmaz, ami nagyságrendekkel meggyorsítja a bootolást, illetve az alkalmazások elindítását.
A laptop emellett még felvonultat pár újdonságot, a legújabb Intel Core 2 Duo T5300-as processzorral és az ATI új videovezérlőjével, az X2300-as Radeonnal van felszerelve. A 14,1″-os monitor mellett egy nem megszokott megoldást találhatunk: a fedelet felnyitva teljes értékű billentyűzet tárul a szemünk elé, ami inkább a 17″-os modellekre jellemző. Ezek mellett 1GB 667MHz-es memória, Bluetooth, valamint WLAN is megtalálható az alapfelszereltségű modellben.
Az ára mindezek ellenére teljesen baráti, a hírek szerint 1200 kanadai dollárba, azaz uszkve 200.000 HUF-ba fog kerülni.

polip

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét