Magma ExpressBox

0
89

A kaliforniai Magma merőben új megoldással lépett a nagyközönség elé, mely talán megoldja a gyengébb, integrált videovezérlővel rendelkező laptopokon a játékok futtatását. Az újdonság annyit foglal magában, hogy egy saját tápegységgel rendelkező külső hardveregységbe helyezzük bele a videokártyát, melyet aztán Express Card slottal csatlakoztatunk a notebookunkhoz. Ez azért rögtön megmutatja a dolog gyengéjét is, természetesen a videokártya elméleti sebességét közel sem tudjuk kihasználni. A maximális adatátvitel ennek értelmében 250MB/sec, ami 1x-es PCI-Express-t jelent. Ez azért még mindig 2,5x gyorsabb a FireWire 800-nál és 4,1x gyorsabb az USB 2.0 szabványnál.
A periféria két méretben készül, így tulajdonképpen minden forgalomban lévő videokártyával kompatibilis, amik 55W-nál kevesebb teljesítményt vesznek fel és egy slotot foglalnak el. A hűtésről saját hűtőrendszer gondoskodik.
Az ExpressBox-ok ára így is vetekszik a legdrágább videokártyák árával, mind a kisebb, mind a nagyobb változat 130.000 HUF forint körül mozog.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét