„Magyar nagyfal” – segítség vállalatoknak

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Az angolszász ajkakon forgó “malware” kifejezés egyfajta gyűjtőfogalom, egyike az Internettel kapcsolatban manapság leggyakrabban emlegetetteknek: olyan rosszindulatú programokat, a világhálóról érkező támadásokat jelöl, amelyek egytől-egyig a felhasználónak akarnak kárt okozni. Ide tartoznak a reneszánszukat élő vírusok, de a beszivárgó programok is, amelyek a bankszámlánk adataira pályáznak.

 

Az Interneten adatforgalmat lebonyolító cégek esetében egy-egy felderítetlen “rés a pajzson” olyan, mint egy felhívás az adatrablásra – ráadásul mindezzel a világháló egészét is veszélyeztetik, tovább növelve a “gócpontok” számát.

 

A Panda Software Hungary ennek megoldására most komplex, minden biztonsági rés felderítésére irányuló auditszolgáltatást indított; a Malware Radar néven futó átvilágító mindenre kiterjedő elemzést nyújt a cégek gépein. A szolgáltatás automatikusan malware-ek után pásztázva vizsgálja végig az egész hálózatot, és az eredményeket egy második lépcsőben képzett auditoroknak továbbítja, így az ügyfél teljes szolgáltatást kap. A Malware Radar első használatáért nem kell fizetni, így minden vállalat tesztelheti saját rendszerét. A neves, IT-biztonságtechnikai megoldásokat forgalmazó cég, a Panda Software termékével a cég reményei szerint javulni fog hazánk IT-biztonsági hozzáállása és állapota.

 

A szolgáltatás elérhető a www.malwareradar.com címen.

 

Panda antivírus és tűzfalmegoldásai megvásárolhatók: laptopszalon.hu – online webáruházban is.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?