Majdnem az Amazon birtokolja az ARM szerverpiac felét

0
34

A Bernstein Research egy érdekes piackutatást készített, amelyből leszűrhető, hogy miképpen áll az ARM a szerverek szegmensén belül. A teljes piacot tekintve nagyjából 10%-ra tehető a cég részesedése, amely számos gyártó alternatívájából tevődik össze.

Kizárólag az ARM-os szerverprocesszorokat nézve az Amazon számít kiemelkedőnek a piaci részesedés tekintetében, mivel a szóban forgó terület valamivel több mint felét birtokolják. Mögöttük az Ampere a második legnagyobb beszállító 5-10% közötti eredménnyel. A többi cég a maradék szeleten osztozkodik. Kifejezetten érdekes még, hogy a világon ugyan csupán 10% az ARM szerverpiaci részesedése, de Kínában már 40%, és ez a jövőben valószínűleg még növekedni is fog.

Hosszabb távon valószínűleg az Amazon elsősége a részpiacon belül megkérdőjelezhetetlen lesz. Nagy előnyt jelent a cég számára, hogy a fejlesztéseiket az Amazon Web Services adatközpontjaiban használják fel, és ezekre van is akkora igény, hogy nagyobb mennyiségben is használják a tervezett hardvereket.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét