Májusban érkezik a Snapdragon 8 Gen 1 Plus

0
49

Friss értesülések szerint a lapkakészlet továbbra is 4 nanométeres gyártási eljárással készül. Mivel a TSMC által gyártott lapkák sokkal stabilabbak, az amerikai gyártó ezúttal a tajvaniak csapatát kérné a fel a processzor előállítására. Pletykák szerint a Samsung Foundry-ban állítólag a házon belül fejlesztett Exynos 2200 chipsettel sok a gond.

A szivárogtató úgy tudja, hogy az Android gyártók már megkapták a bemutatásra váró lapkakészletet. A partnerek között olyan cégek szerepelnek, mint a Lenovo, a Motorola, a OnePlus és a Xiaomi, de a feltételezések szerint a Nothing is ezzel a processzorral szerelheti fel legelső okostelefonját.

Pár hónappal ezelőtt leplezték le a Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészletet, amelynek nem örült különösebben a szakma, sem a rajongók. A chipset a hírek szerint ugyanis túlmelegedési és throttling problémákkal küzd. Ez az, amikor a keletkező hő miatt a hardver visszafogja a saját teljesítményét. Talán éppen ezeket a gondokat szeretné javítani a Qualcomm a frissített verzióval.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét