Marketinghiba? – a Samsung törölte az iPhone töltőket gúnyoló posztokat

0
325

Rajtakapták a Samsungot egy olyan hirdetés törlésén, amely az Apple-t gúnyolja, amiért nem tartalmaz töltőadaptert az iPhone 12 doboza. A pletykák szerint viszont a Samsung is erre készül a Galaxy S21 telefonjai megjelenésekor. A Facebook-posztot a Samsung még októberben készítette, egy töltőadapter képét osztotta meg a „A Te Galaxy-d tartalmazza” felirattal.

Nem ez az első eset, hogy a Samsung törli az olyan hirdetéseket, amely miatt korábban gúnyolta az Apple-t. Amikor a Galaxy Note 10 fejhallgató-csatlakozó nélkül jelent meg, a Samsung törölte az iPhone X- et gúnyoló hirdetéseket.

Annak ellenére, hogy a marketing okozhat kínosságot, a Samsung eddig ezt jobbankezelte, mint az Apple. Amikor az Apple eltávolította a töltőadaptert, megváltoztatták a telefonhoz kapott kábelt is: minden korábbi iPhone-hoz adtak egy USB-A töltőt, de az iPhone 12 dobozában már csak egy USB-C – Lightning kábel volt. Tehát a „mindenkinek van töltőadaptere” nem igazán volt jó érv, mert az eddigi iPhone-töltők nem kompatibilisek a mellékelt kábellel.

Hirdetés

A Samsung telefonjai azonban szabványos USB-C kábeleket használnak a töltéshez, szemben az Apple saját csatlakozójával. Ez azt jelenti, hogy a kábel, működni fog a Samsung eddigi töltőadaptereivel is. Azoknak lehet ez rossz hír, akik nem vásárolnak új telefont minden évben, ugyanis nekik kétséges, hogy nincs szükségük egy új adapterre.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét